Hlavní obsah

Sváteční oblečení nejen pro Štědrý večer

Právo, Blanka Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Štědrý večer se těší celá rodina. Jde o slavnostní okamžik, pro který je třeba zvolit odpovídající oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Štědrý večer je slavnostní okamžik, pro který je třeba zvolit odpovídající oblečení.

Článek

Pro ženy se nabízejí společenské krátké šaty, sukně či kalhoty v kombinaci se zajímavými halenkami. Nadčasový střih lze využít i opakovaně.

Mužům, kteří rádi nosí oblek, to v něm bude slušet i u vánočního stolu. Měl by být z kvalitního materiálu v černé, šedé či modré barvě. Módní jsou i kalhoty a jednobarevná košile, kterou oživí zajímavá kravata.

Klasika je nejlepší

Barvy a střihy záleží na typu postavy. Nezapomínejte, že v jednoduchosti je síla. Vhodné jsou odstíny modré, černé, šedé či fialové. Ženy, které jsou rády středem pozornosti, rozzáří model z červené látky.

Oblečení partnerů by mělo harmonizovat, což ostatně platí pro všechny slavnostní chvíle. Šperky a doplňky jsou módní jemnější a decentnější, nejde přece o silvestrovskou oslavu.

Střihově převládají lehce projmuté linie, úzké sukně a upnuté kalhoty.

I děti se rády předvedou v nevšedním oblečení. Pro malé slečny se hodí šaty jako pro princeznu a chlapcům bude imponovat mužný styl.

Jiná pravidla platí, když utečete z města a svátky prožijete na horách či venkovských usedlostech, kde by večerní klasika působila komicky. Pro tyto příležitosti jsou povoleny sportovnější kousky, ve kterých lze vyjít i na čerstvý vzduch.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám