Hlavní obsah

Ideální bondgirl je dlouhovlasá štíhlá a přitom sexy brunetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Blondýnkám odzvonilo. I tak by se dalo charakterizovat obsazování žen v jednotlivých dílech Jamese Bonda. Z rozsáhlého výzkumu milostného života agenta 007 totiž vyplynulo, že James Bond našel jednoznačně zalíbení v brunetkách.

Článek

Tým akademiků nejprve hodnotil rysy atraktivity všech 195 ženských postav v první dvacítce filmů agenta 007 Jamese Bonda. Poté se akademici zaměřili na charakteristiky 95 krásek, jež měly sexuální kontakt s Jamesem a 97 těch, s nimiž nic neměl.

Z výsledků vyplynulo, že ideální "bondgirl", kterou James Bond preferuje pro sexuální akt, má dlouhé tmavé vlasy, upřednostňuje americký přízvuk a nosí zbraň.

Ideál bondgirl se měnil

Tak jak se měnil ve společnosti ideál krásy ženy, tak se postupem času měnil i ideál bondgirl. Úplně první bondgirl měla nejen blond vlasy, ale i výrazné ženské křivky. Postupem času dívky ztmavovaly a také zeštíhlely. Krasavice se také staly promiskuitnějšími.

"Tato studie poskytuje další důkaz o pokračující sexualizaci, odsouvání na okraj a jednorázovém 'použití' žen ve filmech o Bondovi. Bondovky glorifikují občas šovinistickou osobnost Bonda," míní akademici.

Foto: FMC, Právo

Za volant Fordu Ka usedne v nové bondovce hlavní hrdinka Camille, kterou hraje Olga Kurylenková.

Atraktivita vždy byla a bude rozhodující

Průměrný věk ženských hrdinek byl odhadnut na 26 let. Šestačtyřicet jich bylo zařazeno do kategorie těch, které měly s Bondem "silný" sexuální kontakt, zatímco dalších 52 pouze "mírný" kontakt, jako třeba líbání.

Tmavovlásky dominovaly především na poli sexuální přitažlivosti a atraktivnosti. Čím víc atraktivní žena byla, tím častěji skončila s Bondem v posteli.

To samé lze říci i o ženách, jež měly u sebe zbraň. Ty měly častěji s Bondem sex, než ty, které nebyly ozbrojené. Dvě ženy se dokonce pokusily Bonda před sexuálním stykem zabít, dvě to zkusily při sexu a deset po něm.

Ve zprávě akademiků se píše: "Bond se sám bez pomoci vypořádá z kterýmkoli zloduchem, spasí svět a vždycky dostane každou dívku, kterou si zamane. Tyhle skutky zvládá silou důvtipu, a co je závažnější - pomocí násilí."

Reklama

Související články

Craig: Kvůli Bondovi jsem posiloval i běhal

Přístí týden vstoupí do kin nová bondovka Quantum of Solace. Představitel agenta Jamese Bonda Daniel Craig mluví v rozhovoru o tvrdé přípravě na natáčení...

Nový Bond: divný Rambo bez humoru a sexu

Nová bondovka Quantum of Solace obsahuje desítky minut řemeslně skvěle natočených akčních scén. Létá se v autech, člunech, letadlech i na lanech. Přesto...

Výběr článků

Načítám