Hlavní obsah

Připravte svou pokožku na opalování

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být krásně stejnoměrně opálená je snem mnoha žen, přesto málokterá z nich ví, že je nutné před takovým opalováním pokožku důkladně připravit - předně ji zbavit odumřelých buněk. Peeling by žena měla používat nejen při opalování na sluníčku, ale i v soláriu a při používání samoopalovacích krémů.

Foto: Archiv, Novinky

Peeling by žena měla používat nejen při opalování na sluníčku, ale i v soláriu a při používání samoopalovacích krémů.

Článek

V obchodech se setkáte z různými druhy peelingových přípravků. Záleží na jakou část těla jej chcete použít. Pokud budete chtít očistit obličej, pak je nutné vybírat přípravky s velmi jemnými zrníčky. Rozhodnete-li se pro tělo, pak můžete použít i hrubější zrníčka.

"Pleti na obličeji stačí takový zásah jednou týdně, pokud je sušší, pak jednou za čtrnáct dní. U zbytku pokožky provádějte jednou za měsíc," vysvětluje ve své knize autorka knihy Krása podle Vlasty Libochovské.

Peeling se používá tak, že se jemnými krouživými pohyby krátce promasíruje pokožka. Dbejte na to, aby pokožka nebyla příliš suchá a nepoškodila se. Zvláště pak na obličeji buďte obezřetní a vyhněte se citlivým očním partiím. Jako pomocníky můžete použít houbu, žínku, na tělo jemný kartáč nebo lufu.

Jakmile kůži omyjete ucítíte svěží a hebkou pleť. Nehrozí tak, že pleť začne předčasně šupinkovatět a loupat se. Navíc nevzniknou ani případné světlé nebo tmavé flíčky při opalování.

Udělat si peeling prospívá jednou za měsíc celému tělu včetně stehen a hýždí. Zde jemná masáž může sloužit i pro prokrvení pokožky a prevenci celulitidy.

Šupinky na loktech

Na šupinky pomáhá speciální peeling uvedený jako druhý recept na peeling z domácích zdrojů, který Vlasta Libochovská doporučuje používat každý druhý den. Směsí masírujte navlhčenou pokožku 2–3 minuty. Opláchněte a nakrémujte krémem s mandlovým olejem.

Na suchou kůži včetně loktů pomáhá i jojobový olej nebo-li tekuté zlato indiánů. Lze ho koupit ve speciálních obchůdcích s přírodními kosmetickými produkty.

Recepty na peeling z domácích zdrojů

1) Smíchejte jednu zakysanou smetanu s pěti polévkovými lžícemi soli s jódem. Naneste na navlhčenou pokožku. Vmasírujte a poté smyjte.

2) Čtvrt litru dětského nebo slunečnicového oleje smíchejte se šťávou z půlky citronu. Přidejte dvě lžičky soli s jódem. Směsí si potřete tělo a opláchněte.

Pokud chcete zabránit flíčkům při opalování právě na loktech a kolenech, pak proveďte nejen peeling, ale i místa důkladně naolejujte. I samoopalovací přípravek se pak bude mnohem snáze nanášet i vstřebávat.  

Reklama

Související témata:

Související články

Sluneční alergie trápí čím dál více lidí

Také v momentě, kdy vystavíte svoji pokožku prvním slunečním paprskům, vás začne svědit a pálit? Pak nejspíš trpíte sluneční alergií, a dřív než začnete snít...

Výběr článků

Načítám