Hlavní obsah

O šatech pro moderátorku oscarového večera rozhodne hlasování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní róbu pro jednu z moderátorek udílení filmových Oscarů určí letos veřejnost. Americká filmová akademie oslovila sedm mladých módních návrhářů, z jejichž nabídky mohou zájemci vybírat v internetovém hlasování.

Foto: Reuters

Návrhář Nicolas Putvinski fotografuje svůj model.

Článek

Designéři - Moire Conroyová, Alan Del Rosario, Sam Kori George, Marianne Kooimansová, Maria Pintová, Nicolas Putvinski a Robert Rodriguez - měli na přípravu modelu zhruba tři týdny.

Vítězný outfit "bude na oscarovém večeru pravděpodobně viditelnější než kterékoli jiné šaty na červeném koberci", prohlásila módní aranžérka Oscarů Patty Foxová, která společně s producenty show Laurencem Markem a Billem Condonem soutěžící vytipovala.

:.Šaty od Del Rosariafoto: Reuters

Del Rosario, který již nyní obléká Michelle Pfeifferovou či Debru Messingovou, uvedl, že se u svých šatů z hedvábí a černé krajky bez ramínek inspiroval "půvabem starého Hollywoodu".

Pintová, která proslula jako designérka šatů manželky amerického prezidenta Michelle Obamové pro inaugurační den, nazvala svůj oscarový stříbřitý příspěvek "moderní Marií Antoinettou".

Návrháři se drželi klasiky

Putvinski měl prý při navrhování převážně bílých, splývavých šatů se stříbrnými sklady kolem dekoltu na paměti newyorské mrakodrapy. Bílou barvu zvolil i Rodriguez, jehož antický model s asymetrickým černým ramínkem prý upomíná na jeho múzu Grace Kellyovou.

:.Sam Kori George provádí modelku v šatech, které navrhl.foto: Reuters

Kooimansová vstoupila do soutěže s bohatě vyšívanými tmavými šaty s ramínkem přes jedno rameno. Conroyová představila rozevláté šifonové šedé šaty čerpající z uvolněné nálady 60. let, George se naopak u své zářivě stříbrné róby zdobené ručně vyráběnými orchidejemi držel klasiky. Na co myslel? Prý na šampaňské!

Foxová prohlásila, že účastníkům soutěže žádná pravidla nestanovila, ale doufala, že sami zvolí klasické barvy a styly. "Bohové módy stáli při nás," radovala se poté, co byly modely v úterý prezentovány na výroční oscarové módní přehlídce v sídle akademie.

Hlasování na internetu potrvá do 17. února, vítěz bude oznámen před zahájením slavnostního předávání Oscarů 22. února.

Reklama

Související články

Punčochy patří i do mužského šatníku

Punčochy patří i do šatníku mužů, hlásá webová prezentace, která nabízí celou řadu fotografií, návodů a odkazů na prodejce punčoch pro pány. Bohaté ilustrace...

Výběr článků

Načítám