Hlavní obsah

Kultovní Chanel No. 5 je stále nejoblíbenějším parfémem světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Chanel No. 5 legendární francouzské návrhářky Coco Chanelové zvolili britští spotřebitelé kultovním parfémem všech dob. Druhé a třetí místo obsadily výrobky značky Calvin Klein, unisexová vůně One a Eternity. Vyplývá to z výsledků ankety mezi dvěma tisíci zákaznic britských drogerií. O výzkumu informoval deník The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ke krásné ženě patří osobitá vůně.

Článek

Název vítězného parfému vznikl údajně během prezentace několika vzorků Coco Chanelové, z nichž každý byl opatřen číslem. Poté, co si Francouzka vybrala z předložených vůní pátou lahvičku, rozhodla se parfém jednoduše pojmenovat jen touto číslovkou.

Vůně již oblékala Marilyn Monroe

V současnosti se prý flakónek populární jasmínové vůně, vyrobené již v roce 1921, prodává po celém světě každých 55 sekund. Jeho popularitě přispěla i hollywoodská sexbomba Marilyn Monroe, když prohlásila, že do postele uléhá oděna jen touto vůní.

Britské ženy dosadily na čtvrté místo další z výrobků značky Chanel, uvedený na trh po smrti ikony francouzské módy v roce 1971 a pojmenovaný na její počest Coco. Za ním se umístily parfémy Poison od Diora, Ghost, Anais Anais od Cacharel a Pink od Lacoste, následované Opiem od Yvese Saint Laurenta.

Beckhamovi na desátém místě

David a Victoria Beckhamovi jsou jediné celebrity, jejichž vůně zamíchala pořadím žebříčku. Dámský parfém Beckham - Intimately Her z roku 2006 uzavírá desítku nejpopulárnějších parfémů světa.

Přehled nejoblíbenějších parfémů
1.ChanelNo. 5
2.Calvin KleinOne
3.Calvin KleinEternity
4.ChanelCoco
5.DiorPoison
6.GhostGhost
7.CacharelAnais Anais
8.LacostePink
9.Yves Saint LaurentOpium
10.BeckhamIntimately Her

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám