Hlavní obsah

Účesy Kadeřnice roku 2008 Jany Burdové jsou moderní a zaujmou

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Triumfem sympatické a šikovné Jany Burdové (34) skončilo minulou sobotu v pražském hotelu Hilton slavnostní vyhlášení soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards. Ocenění Kadeřník roku 2008 tak letos zaslouženě putuje do Teplic, do jejího salonu Egoo.

Foto: Archív Schwarzkopf Professional , Právo

Kromě titulu Kadeřník roku si Jana Burdová v sobotu z pražského Hiltonu odvezla i trofeje za vítězství v kategorii Dámský komerční účes Čechy.

Článek

O velký rozruch se v tomto prestižním kadeřnickém klání postarala Jana už svou loňskou premiérou, kdy proměnila ve vítězství hned tři nominace. Letos spolu se svými kolegy potvrdila, že jejich loňský nástup nebyl výjimkou. Kromě titulu Kadeřník roku si Jana odnesla i trofeje za vítězství v kategorii Dámský komerční účes Čechy, Press Award a spolu s Davidem Horou a Martinem Žifčákem také Team Award.

.: Soutěžní účesy Jany Burdové foto: Právo/Archív Schwarzkopf Professional

Na soutěž se začali v teplickém salonu Egoo připravovat už v červnu. „Víme, že chceme-li uspět, je třeba překonat nejen soupeře, ale také naše loňské vítězné kolekce, a věříme, že některou nominaci proměníme. V příštím roce máme v plánu zúčastnit se ve větším počtu,“ svěřila se Jana ještě předtím, než za nově vytvořené kolekce účesů pro rok 2008 jim mezinárodní odborná porota udělila devět nominací.

Kreativitu má v popisu práce

Jana je vůdčí osobností salonu, svou kreativitu promítá nejen do tvorby vlastních kolekcí.

Její práce se pravidelně objevují v módních i odborných časopisech. Spolupracuje na reklamních kampaních jako Hairstylist. Účesy vytvořila i pro katalog módy 2008 návrhářky Taťány Kovaříkové. Česala řadu slavných Češek – Táňu Kuchařovou, Petru Němcovou, Helenu Houdovou, v Praze i kralující Miss World Zi Lin Zhang z Číny.

Mezi vlastní projekty patří nafocení step by step střihu Angeles pro odborný časopis Studio Zone – speciální příloha práce světových kadeřníků.

Na otázku, proč si myslí, že letos zvítězila právě ona a její tým, Jana odpovídá: „Snažila jsem se, aby z kolekcí vyzařoval nejen celkový dojem, ale především kus kadeřnického kumštu. A také aby bylo příjemné dívat se na ně.

A proč ráda soutěžím v dámské komerci? Je to současný účes, ale musí výrazně zaujmout. Proto je potřeba vše správně vybalancovat, což není jednoduché,“ vysvětluje vítězná autorka.

„Moc se těším na britské finále v Londýně, kam odlétám za pár dnů, pak už si chci odpočinout. Do konce roku nechci o soutěžení nic slyšet. No a na jaře začneme připravovat show pro příští Hairdressing Award. Po té letošní, v režii Michala Zapoměla, která byla opravdu výjimečná, bude obzvlášť těžké zaujmout. Ale kreativitu máme přece v popisu práce,“ prozrazuje své plány Jana.

.: Janina vlasová kreace nominovaná v kategorii Colorist roku foto: Právo/Archív Schwarzkopf Professional

V průběhu slavnostního večera představila moderátorská dvojice Aleš Háma a Jakub Wehrenberg všechny nominované v jedenácti kategoriích: Press Award, Dámský komerční účes Praha, Čechy, Morava a Slovensko, Pánský komerční účes, Avantgardní účes, Objev roku, Schwarzkopf Professional Colourist of the Year, Team Award, Consumer Award a Kadeřník roku 2008.

Porota hodnotila přes 800 účesů

Novinářská a odborná porota letos zhlédla přes 800 fotografií účesů. Nakonec vybrala v každé kategorii pět nejlepších. Druhým hrdinou večera se stal Robert Starý (Tigi Boutique Praha), který proměnil ve vítězství hned tři své individuální nominace a stal se vítězem v kategoriích Dámský komerční účes Praha i ve dvou kategoriích nabitých prestiží a ostrou konkurencí: Pánský konkurenční účes a Avantgardní účes.

.: Spokojená Jana Burdová s Alešem Hámou (vlevo) a šéfem odborné poroty Janem Špilarem foto: Právo/Archív Schwarzkopf Professional

Zbylé ceny si rozebrali Lenka Vašků (Salon Šuta, Hevlín), Zoltán Takács (Rococo, Bratislava), Martin Loužecký (Journal Premium Hairdressers, Praha), Miroslava Hajdová (Bomton Brumlovka, Praha).

Cenu Consumer Award, udělovanou laickou veřejností, získala Tereza Havlíková (Klier Hradec Králové).

Sponzorem a organizátorem prestižní soutěže, při níž se vyhlašuje Kadeřník roku, je každoročně Schwarzkopf Professional, který stál u jejího zrodu v roce 1985 ve Velké Británii.

Reklama

Související témata:

Související články

Vlasy vyžadují pečlivou a pravidelnou péči

Kdo zapomněl o vlasy pečovat hned při pobytu na slunci, nejspíš s nimi teď není moc spokojen. Za den to sice nenapravíme, ale když víme, jaké přípravky použít,...

Podzimním účesům bude dominovat zlatá

Zlatá symbolizuje luxus a vznešenost, ale i bohatsví a moc. Zároveň může evokovat období počínajícího podzimu, který v koloběhu času znamená konec a začátek...

Výběr článků

Načítám