Hlavní obsah

OBRAZEM: Podzimní módní trendy očima světových návrhářů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože jsou v současné době na všech světových přehlídkových molech k vidění již trendy na další sezónu a to na jaro/léto 2009, představíme vám současné podzimní trendy, tak jak je před půlrokem prezentovali světoví návrháři.

Foto: Profimedia.cz

Černá versus bílá a retro - i tak by se daly charakterizovat současné podzimní trendy. Vlevo: černé šaty v pánském střihu od Karla Lagerfelda. Vpravo: bílé šaty alá 30.léta od Christiana Diora.

Článek

Podzimní kolekce se nesou ve stylu minulých let. Návrháři hledali inspiraci v 50., 60. a 80. letech. Velmi módní jsou kostýmy v pánském stylu, šaty po kolena, splývavé večerní šaty až na zem. Do popředí se dostává i pletenina - a to nejen v podobě svetrů, ale i krátkých šatů.

Z barev pak vedou temné barvy v podobě černé a šedivé, ale i velmi kontrastní bílá. Populární začíná být fialová, pistáciově zelená, nebesky modrá či další živé odstíny zjemňující tmavé barvy.

Vzhledem k nádechu let 50. a 60. jsou velmi populární vosí pasy, hluboké a atypické výstřihy či řasené sukně.

Foto: Profimedia.cz

Velmi luxusní a přitom jednoduchá elegance sladěná do posledního detailu. Módní dům LOUIS VUITTON

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám