Hlavní obsah

Sportovní elegance léta nepočítá

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světu vládne mládí, o věku se raději nemluví. Jenže on se vymazat nedá. Kdo se o to urputně snaží módou určenou úplně jiným ročníkům, většinou nedopadne dobře.

Foto: Chris, Bonprix, Právo

Odstínování od bílé přes mnoho tónů šedé až po černou umožňuje spoustu obměn a kombinací s dalšími oděvními částmi. Chris (foto - vpravo)

Článek

Ve vyzrálé dospělosti, řečeno lichotivě, se nejvíc osvědčuje sportovně elegantní styl, který upoutává kvalitou, promyšleným střihem a zajímavými detaily. Na přehlídkách a v módních časopisech jej sice vidíme zase jen na holčinách sotva odrostlých škole, ale nevadí, máme přece představivost.

:.Skotské káro je vděčné, věčné, slušivé, mladistvé a hodně se teď nosí. Denny Rose - vlevo. Košilové šaty dodávají módní švih každé postavě - vpravo.foto: Právo/Neckermann, Denny Rose

Pozor na ošidnou přiléhavost

I velmi štíhlé ženy po čtyřicítce potřebují většinou tělo opticky trochu poopravit. Těsně přiléhající oblečení je vždycky nebezpečné a ještě nepohodlné, protože se v něm soudný člověk pořád hlídá. Splývavý materiál a mírně rozvolněná ležérní linie poslouží lépe.

:.Běžný střih košilové halenky změní v zajímavý model gumičkové prošití na rukávech a vysoké manžety.foto: Právo/Denny Rose

Nezastupitelná jsou saka, blejzry a kabátky nejrůznějšího druhu. Klasickou jednoduchost na nich mohou oživit typicky ženské detaily - sametové či saténové prýmky, šátky, ozdobnější halenky a bižuterie. Saka se nezapínají, vyvolávají pak příliš upjatý, formální dojem. Pokud chceme, aby se přednice nerozevíraly, spojíme je tzv, kostýmovým řetízkem, který má na obou stranách klipsy.

:.Nechcete se rozloučit s bokovými kalhotami? Pas je sice vysoký, ale opasek na úrovni boků - vlevo. Strečový blejzr s květovaným potiskem pěkně doplní také jednoduché pouzdrové šaty - vpravo.foto: Právo/Bonprix, Bendolera

S přibývajícími léty není třeba se vzdávat barev. Chodit do smrti od hlavy k patě v růžovém sice také není to pravé, ale pastelové i živější odstíny na menších plochách prospějí vždycky.

Káro, pepito, rybí kost

Nejsnadněji doplní šatník pro letošní podzim a zimu košilové šaty a dlouhé halenky. S kalhotami mají švih a dají se do nich nosit i různá trička. Oblíbené kalhoty ve zkrácené délce jsou s manžetami a ty úplně nejmódnější z tvídu. Oživení přináší skotské i jiné káro, pepito, kohoutí stopa a rybí kost, vše většinou kombinované s něčím jednobarevným. Svěží jsou také sáčka s potiskem.

:.Tři klasické modely tvoří dohromady svižný tvídový kostým s francouzským nádechem. Strohost kostýmu naopak zmírňují sametové stužky v pase a na spodním okraji mírně rozšířená sukně.foto: Právo/Quelle

A jsme zase u toho: jakákoliv usedlost nemá na tomto světě místo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám