Hlavní obsah

Agresivní dívky jsou horší matky

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle amerických psychiatrů jsou nejhorší ty matky, které se jako dívky ve škole perou. V dospělosti totiž mají horší schopnost správně rozlišovat chování kojenců a batolat. K malým dětem se často chovají hrubě, běžné projevy pak vnímají jako projev nenávisti.

Článek

Podle psychiatričky Sue Baileyové z University of Central Lancashire se mladé rváčky stávají často matkami ještě před dosažením plnoletosti a jejich vztah bývá provázen fyzickým násilím. "Jako matky jsou velmi roztěkané a většina z nich má tendenci k mateřské podrážděnosti. Reagují na podněty dítěte neadekvátně," prohlásila Baileyová na konferenci v Glasgow.

Podle lékařky je důležitá prevence násilí. "Takové mladé matky potřebují pochopit a pomoci. Stejnou měrou ale musíme pomáhat také jejich mužským, mnohdy nedospělým protějškům," zdůraznila Baileyová. Podle ní jsou nevyzrálé dívky s chutí rvát se vlastně nešťastní jedinci, kteří svou agresivitou vyjadřují volání o pomoc.

"Děti matek, které se v dětství a během dospívání často rvaly, bývají velmi náchylné k infekčním onemocněním a zraněním. Dopad na celou společnost a sociální systém je vysoký," varovala dále Baileyová.

Odborníci se shodli na významu prevence a pomoci těmto nezletilým matkám se sklony k agresivitě. Vhodnou intervencí je totiž možné ochránit před podobným osudem generaci jejich dětí.

Reklama

Související články

Ženská sexuální agrese

Jakmile je řeč o sexuálním násilí, téměř vždycky si v roli pachatele představujeme muže. Zejména radikální feministické hnutí se snaží často hlásat názor,...

Týraných dětí v Česku stále přibývá

Každým rokem se zvyšuje počet týraných a sexuálně zneužívaných dětí, loni se jejich počet podle údajů ministerstva práce a sociálních věcí blížil ke dvěma...

Výběr článků

Načítám