Hlavní obsah

Matka nalíčila dceru podle panenky pro děti, výsledek byl děsivý

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také si občas říkáte, že jsou panenky pro malé dívky až podezřele moc namalované a příliš spoře oblečené? To samé napadlo i matku a výtvarnici v jedné osobě Amy Pearce Stoneovou, která se rozhodla ukázat, jak by její dcera vypadala, kdyby oblíbenou hračku líčením okopírovala.

Matka nalíčila osmiletou dceru podle její módní panenky určené malým holčičkámVideo: Novinky/AP

 
Článek

Jde o ideály západního světa? Nebo jen o snahu firem udělat z hraček co nejatraktivnější kousek k prodeji? Těžko říci.

Na videu z minulého roku se na tuto otázku i na to, jestli je to vůbec vhodné, zaměřila maminka tehdy osmileté Emmy.

Příliš mnoho make-upu

Na začátku videa dívka rozbaluje panenku a říká, že je určena dívkám jejího věku, přesněji řečeno holčičkám od šesti let. Pozorně se na ni dívá a ptá se diváků, zda si dovedou představit, že by vypadala jako její hračka.

V tu chvíli přijde střih a na videu se objevuje osmiletá dívenka s velmi výrazným make-upem, umělými řasami, karmínovou rtěnkou a rozcuchanými vlasy – děsivý pohled.

Foto: Novinky/AP

Matka nalíčila osmiletou dceru podle její módní panenky určené malým holčičkám.

Maminka dívky, umělkyně Amy Pearce Stoneová pak natáčí proces, kde panenku „odlíčí“ a promění její přirozené rysy, bez líčidel a sporého oblečení. Panence pro malé slečny zároveň zouvá boty s až komicky vysokými jehlovými podpatky.

Ve videu se také objevuje informace o tom, že až 85 % dívek o sobě neumí, nechce, nebo jim je nepříjemné říci, že jsou krásné. Tři ze čtyř dívek dokonce kvůli svému zevnějšku pociťují tlaky na to, aby byly pohlednější. Pak je však na místě otázka: Ale proč?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám