Hlavní obsah

Jak zpříjemnit dětem počátek školního roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne všechny děti se po prázdninách rády vrací do školek i škol. Prázdninový režim jim umožňoval mnoho volnosti času na hru, což škola rázně změní. Rodiče by tak měli popřemýšlet, jak tento přechod dítěti usnadnit a zpříjemnit. Kromě každodenní přípravy do školy by tak neměli zapomínat na hru a volný čas svých dětí.

Foto: Profimedia.cz

Počátek školního roku je pro děti i rodiče velmi náročné období a je tak v zájmu rodičů, aby své děti hned od počátku nepřetěžovali.

Článek

Počátek školního roku je pro děti i rodiče velmi náročné období a je tak v zájmu rodičů, aby své děti hned od počátku nepřetěžovali.  Je nutné hlídat aktivity dětí a neplánovat hned na začátku velké množství činností. Jedna, nebo nanejvýš dvě fixně stanovené aktivity týdně postačí a zbytek času by měly mít děti jen samy pro sebe pro "volné hraní".  Dítě si díky tomu lépe uvědomí, co ho opravdu zajímá a určí si vlastní tempo, které mu bude vyhovovat.

Hrát si pro děti znamená možnost vyjádřit vlastní představivost. V tomto směru je „volná hra“ pro děti velmi důležitá, protože během ní přebírají iniciativu a tvoří a mění věci dle svých přání. Právě na tomto principu jsou založeny i některé stolní hry, jejichž cílem je děti zábavnou formou vést k užívání vlastní kreativity.

Hračky odjakživa obohacovaly život dětí. Často odrážejí dobovou kulturu, jsou ukazatelem historických změn a tendencí ve společnosti. Třebaže se mohou současné hračky zdát diametrálně odlišné od těch starších, jejich poslání zůstává stále stejné - vnášet smích a radost do života dětí a poskytovat jim možnost učit se a rozvíjet se.

Foto: Fler.cz

Násobilková sova od značky Scully. Úkolem je složit z dílků tělo moudré sovy. Každý dílek obsahuje nápovědu v podobě matematického příkladu a jeho výsledek poradí, kam dílek patří.

Foto: Albert

Při hře Košík plný rozumu si děti přirozeným způsobem osvojují zásady denního stravovacího režimu. Dozví se o tom, jak je důležitý pitný režim, proč se nebát pohybu, na co klást důraz při nákupu potravin, ale také jak poté s potravinami nakládat.

Foto: Albi

Hopíková laboratoř - Vytvořte si skákací hopíky a vypusťte je do vesmíru. Objevte vědu o pohybových zákonech a zkoušejte téměř nesplnitelné pokusy. Tato sada obsahuje dostatek materiálu pro vaše experimenty a pokusy můžete několikrát opakovat.

Foto: Lego

Lego Friends - Veterinární klinika v Heartlake City se postará o všechna zvířátka, která to potřebují. Pomáhá tu Mia, která se tu učí starat o své chlupaté kamarády.

Foto: Mattel

Hra Plácni krtka baví děti i dospělé. Hra rozvíjí pozornost dětí, zlepšuje reflexy, postřeh i motoriku. Plácání krtků vyžaduje soustředění, děti musí pozorně sledovat rozsvěcující se světélka krtků.

Foto: Albert

Mluvení se zvířátky - unikátní sběratelské kartičky opatřené čárovým kódem. Díky tomuto kódu a mluvítku děti i rodiče uslyší zvuky šedesáti nejoblíbenějších zvířat z vybraných českých zoo.

Foto: Mattel

Školní aktovka - dle filmu Barbie a Škola pro princezny si dívky mohou přehrávat scény z filmu s hrací sadou, která obsahuje okouzlující ložnici pro dva, postel, jež se zázračně promění v luxusní lázeňskou vanu, čajový servis a spoustu dalších detailů.

Foto: Mattel

Monster High Příšerky - Tajný deník - Deník, ze kterého můžeš číst jenom ty. Sada obsahuje tajný deník a speciální světlo, které Ti umožní číst z deníku. Součástí je také tajná schránka.

Foto: Fler.cz

Přístavní město od značky Jou Jou je ručně vyřezávaná a malovaná stavebnice, jež je současně puzzlem i hlavolamem. Dílky do sebe pasují, ale není to tak snadné, jak by se mohlo zdát. Nápověda je pro všechny případy přiložena.

Foto: Lego

Lego Duplo Hra s čísly - učí děti poznávat číslice od 1 do 10. V setu jsou i další kostky, figurka dítěte, pejsek a vozík. Děti tak mohou dokonale dotvořit svůj malý svět z čísel.

Nejlepší ceny hraček lze zjistit na www.zbozi.cz .

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám