Hlavní obsah

Děti se zářivým úsměvem mají v dospělosti šťastné manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Tarotové karty, křišťálové koule i čtení z hvězd jsou k ničemu. Napovídají o budoucnosti většinou pramálo a navíc se za ně musí platit nemalé peníze. Přitom k předpovědi manželského štěstí stačí fotka z rodinného alba.

Článek

Z obrázků je totiž hned patrné, jaké manželství budeme mít. Ti, kteří se na fotkách jako děti smějí nejzářivěji, mají totiž podle odborníků největší šanci v manželství uspět a prožít ho šťastně. A podle všeho se dá něco takového vyčíst už z fotek dětí ve věku kolem pěti let. Ty, které mají nejzářivější a nejživější úsměv, budou v dospělosti nejšťastnější.

Odborníci z DePauw University v Indianě sledovali 650 dospělých ve věku mezi 21 a 87 roky. Všímali si jednak jejich manželského statusu, ale také pocitů štěstí v určitých fázích života. K dispozici měli experti také rodinné obrázky dotyčných od dětství po dospělost.

„Intenzita úsměvu na fotce předurčovala, zda dotyční měli větší či mizivou šanci na rozvod v některé fázi života. Čím méně intenzivní úsměv byl, tím spíše se dotyční rozváděli později v životě,“ uvedli experti z Indiany pro britský Daily Telegraph.

A riziko rozvodu může být až třikrát menší u osob, které se v dětství na fotkách smějí nejzářivěji.

Studie byla publikována v časopise Motivation and Emotion.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám