Hlavní obsah

Letní tábor pro děti je nejvýhodnější zamluvit do konce března

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únor a březen jsou nejvhodnější doba na výběr letního tábora pro děti, později už může být nabídka přebraná. Weby zaměřené na dětské prázdninové aktivity nabízejí stovky táborů, kromě letních jsou na výběr i tábory zimní nebo na dobu jarních prázdnin.

Článek

Například na serveru www.cesketabory.cz si mohou rodiče vybrat ze stovek pobytů určených pro děti a mládež, vytřídit nabídku mohou nastavením kritérií na místo a čas konání tábora nebo také na cenu a požadované ubytování.

Josef Hordina ze serveru www.borovice.cz, kde jsou informace o pobytech pro děti, uvedl, že kromě klasických táborů ve stanech u lesa se organizují také třeba tábory s koňmi nebo zaměřené na keramiku. "Pořádají se také tábory pro děti s různými dietami, například bezlepkové tábory," dodal.

Zjistěte si, kdo se o děti bude starat

Na "táborových" serverech najdou rodiče též informace, na co si dát pozor při výběru tábora nebo jak vybrat nejlepší stan. Podle organizátora táborů Jan Burdy je jednou z nejdůležitějších věcí sehnat si na tábor a jeho vedoucí dobré reference. "Třeba od známých, kteří už dítě na jejich táboře měli," uvedl.

Důvěryhodnější jsou prý vedoucí, kteří se práci s dětmi věnují celoročně, ne ti, které organizátor shání měsíc před začátkem tábora na inzerát. Rodiče by se také měli ptát, zda má tábor svůj táborový řád a zda vyhovuje zázemí tábora přísným hygienickým předpisům.

Důležitý je zdravotník

Zajímat by se měli rodiče o jídelníček, obvykle dostávají děti najíst pětkrát denně a čaj nebo šťáva jsou jim k dispozici neomezeně. Důležité je i zajištění zdravotní péče, zodpovědný zdravotník bude požadovat lékařský doklad o bezinfekčnosti dítěte ještě před příjezdem na tábor, zajímat se bude také o jeho zdravotní stav a léky, které případně dítě užívá.

Na tábory však děti nemusejí jezdit jen v létě, v nabídce jsou třeba zimní lyžařské kurzy, často třeba jen na víkend. Pokud chtějí rodiče dítě zabavit i během týdenních jarních prázdnin, které potrvají v Česku do 13. března, mohou je přihlásit na příměstský tábor. Tam děti tráví čas od rána do odpoledne hraním her nebo sportováním, jídlo je většinou také zajištěno. Tyto tábory však fungují převážně jen ve větších městech.

Reklama

Související témata:

Související články

Nebezpečí číhá na děti i na internetu

Evropské průzkumy ukazují, že 60 % evropských rodičů se obává, že se jejich děti stanou na internetu obětí osoby s nekalými úmysly. 54 % rodičů se pak obává,...

Výběr článků

Načítám