Hlavní obsah

Na parádu si potrpí holky i kluci

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek dětí a blížící se prázdniny jsou příležitostí, jak udělat potomkům radost v podobě něčeho nového na sebe. Aby překvapení dobře dopadlo, zvlášť u těch větších, vyplatí se nákup předem prokonzultovat.

Foto: Archiv firem Neckerman, Quelle, Sanu Babu, Bonprix, Baťa, New Yorker, Deichmann, Sketchers, Scholl, Právo

Dlouhé tričko se dá nosit samostatně jako minišaty nebo s legínami, které tvoří součást kompletu (vlevo). Top má nastavitelná ramínka a stahovací stuhou zvýrazněný zvýšený pas. Ohrnutí na džínách je přišité napevno (vpravo)- Bonprix.

Článek

Alfou a omegou šatníku malých i odrostlejších je promyšlená skladebnost, umožňující průběžné doplňování a kombinování po částech. Směrodatná není samozřejmě jenom paráda, ale také funkční vlastnosti.

.: Pásek s hravými motivy udělá dětem radost.foto: Právo/Archiv New Yorker

Výdobytkem v dětském oblečení jsou výrobky s ochranným faktorem 50+. Svou funkci neztrácejí ani po vyprání nebo ve vlhkém stavu. Znamená to, že děti mohou pobýt na slunci padesátkrát déle než v běžné bavlně.

Přestože je odívání pro nejmladší generaci odrazem módy dospělých, určité dětské prvky by chybět neměly. Styl stará - mladá není to nejlepší.

I pro děti je na některé oděvní součásti módní černá, vždy však s barevným doplňkem.

.: Děti nosí šperky - vždy ale s ohledem na věk. foto: Právo/Archiv New Yorker

V dívčí paletě opět převažují růžová, červená, bílá a modrá. Klukům by se mohla líbit hnědá s oranžovou nebo modrá s šedou.

Jak kupovat boty

Nejhorší bývá strefit se do správné velikosti, která se za rok mění až třikrát. Rozhodující je nejen délka bot, ale také jejich šířka. Je-li přehnaná, noha klouže do špičky, kde vzniká nežádoucí tlak na prsty. Příliš úzká zase omezuje krevní oběh. Před prsty by mělo zůstat v botě 10 až 15 milimetrů. Polovina z toho je rezervou pro volný pohyb prstů při chůzi, druhá pro růst nohy.

.: Dětská obuv v moderních barváchfoto: Právo/Archiv Sketchers

V dívčí obuvi letos dominují pestrobarevné modely s převládající bílou, chlapcům ponechali návrháři uzavřenou klasiku, která je pro aktivní pohyb nejlepší.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Plavky pro celou rodinu

Na dovolenou u vody, ať už půjde o rybník, nebo velkou slanou louži, jsou zapotřebí nej méně dvoje plavky, lépe však troje. Protože ani kvalitní plavkovina...

Výběr článků

Načítám