Hlavní obsah

O tom, jestli bude dítě úspěšné, rozhodují geny po rodičích

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BONN

Němečtí odborníci prokázali, že úspěšnější jsou ti lidé, kteří po svých rodičích zdědili schopnost riskovat. Pokud však mají z odvážného kroku do neznáma strach, patrně dostali do vínku špatné geny a s největší pravděpodobností to bude pro jejich budoucí kariéru osudné.

Článek

Strach z kroku do neznáma je skutečně ovlivňován genetických pozadím každého z nás. Oborníkům z Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität v Bonnu a německého Institutu pro výzkum práce se podařilo prokázat, že schopnost riskovat se liší u každého člověka podle genetické výbavy a že tento vklad do života ovlivňuje úspěch v práci a životě.

Podle jejich závěrů jsou děti rodičů, pro něž nebyl problém riskovat, rovněž ochotni vrhat se do života po hlavě a zakoušet nové neznámé výzvy osudu.

"S ohledem na ochotu riskovat jsou děti úžasně podobné svým rodičům. To ale neplatí pouze pro celkový záběr problematiky, ale dotýká se to všech kategorií života. Jsou lidé, pro které není žádná sjezdovka dost příkrá, ale kteří investují peníze v bezpečných hranicích zákona. Identická ochota riskovat se pak projeví i u jejich dětí. Pokud jsou totiž jako rodiče ochotni riskovat a věřit druhým, učiní podobné rozhodnutí v ekonomické sféře. Jistě, děti pocházející z bohatých rodin mají větší šance," tvrdí profesor Armin Falk z bonnské univerzity.

Závěry německých odborníků vysvětlují fakt, proč děti úspěšných rodičů jdou většinou v jejich šlépějích a navíc mnohdy dosáhnou ještě lepších výsledků.

Reklama

Související témata:

Související články

Zvlášť nadané dítě má starosti navíc

Na víře, že zrovna vaše dítě či vnouče je to nejnadanější, není nic neobvyklého. Naopak. Je o tom přesvědčena většina rodičů. Ale jak poznáte, kdo má pravdu?

Výběr článků

Načítám