Hlavní obsah

Do plavek s pěknými zády i rameny

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměřily jste svoji pozornost spíše na spodní část těla a břicho? Aby byla vaše postava správně vyvážená, potřebujete také zlepšit vzhled zad a ramen. Jak to udělat? Jedině vhodným posilováním.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Do plavek s pěknými zády i rameny

Článek

Nechcete trávit hodiny ve fitku? Zkuste na to jít chytře, a to pomocí několika účinných cviků, které zvládnete bez činek – pouze s posilovací gumou, a to i u vás doma.

1. Tlaky na ramena s gumou

Tímto cvikem posílíte celá ramena, ale zejména jejich střední část. Posaďte se na míč (pokud jej nemáte, může vám stejně dobře posloužit lavička nebo židle). Gumu zachyťte pod míč nebo pod zadek. Její konce vezměte do rukou, dlaně směřují dopředu, lokty jsou v úrovni ramen.

S výdechem vzpažte až do rovných rukou tak, že se guma ještě více napne. S nádechem se vraťte zpět do výchozí pozice, kdy zpětný pohyb budete brzdit. Proveďte minimálně 15 opakování.

2. Veslování s gumou

Tento cvik je výborný pro zpevnění zádových svalů se zaměřením na mezilopatkovou oblast. Sedněte si na zem s rovnýma nohama, gumu zachyťte za chodidla a její konce vezměte do rukou.

Záda držte rovná, s výdechem přitahujte ruce směrem k tělu, lokty mějte u těla. Lopatky by měly jít k sobě, ramena ale držte stažená. S nádechem se kontrolovaným pohybem vraťte zpět do výchozí pozice. Udělejte 15-20 opakování.

3. Upažování v předklonu s gumou

Uvedený cvik je zaměřen na posílení zadní části ramen, ale také na svaly horní části zad. Stoupněte si na gumu a předkloňte se s rovnými zády. Břicho držte zatažené, hlavu v prodloužení s páteří. Ruce držte volně natažené před tělem, chytněte do nich gumu.

S výdechem proveďte upažení, ruce budete mít pouze mírně pokrčené v loktech. S nádechem se pomalu vraťte zpět do výchozí pozice. Proveďte alespoň 10-15 opakování.

Každý cvik provádějte vždy ve třech sériích s pauzami v délce 30 vteřin. Snažte se každý pohyb dělat pečlivě a pořádně jej procítit. Jedině tak bude mít trénink ten správný efekt. Jestliže budete cvičit alespoň 3x v týdnu, brzy pocítíte na svých zádech a ramenou vítané změny.

Sacharidy, věčné téma zdravého jídelníčku. Jak to s nimi doopravdy je, zjistíte na webu Supertělo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám