Hlavní obsah

Upoutejte pozornost krásně tvarovanýma nohama

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nohy u žen vždy byly, jsou a budou velmi obdivovanou partií. Máme výsadu nosit sukně, a proto chceme, aby v nich naše nohy vypadaly co nejlépe.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Dodejte nohám krásné tvary, muži z nich nespustí oči a ostatní ženy vám je budou závidět.

Článek

Jak jsou nohy rostlé, to ovlivníme jen velmi těžko, ale jejich celkový tvar můžeme zlepšit svalovou hmotou. Přijde vám, že vaše nohy jsou poněkud beztvaré a že moc pohledů nepřitáhnou? Potom s tím zkuste něco udělat. Řešení je jednoduché a nebude vás stát moc peněz – pravidelné cvičení. Těmito cviky dodáte nohám krásné tvary, muži z nich nespustí oči a ostatní ženy vám je budou závidět.

1. Výpad do strany

Tento cvik je výborný pro posílení přední, vnější a vnitřní strany stehen, ale pokud půjdete hodně dolů, zapojí se i hýždě. Stůjte rovně s nohama u sebe a s nádechem udělejte krok směrem do strany, kdy stojná noha zůstane natažená a noha, která dělá pohyb, jde do pokrčení a přenášíte na ni váhu. Současně zadek tlačte dozadu, koleno by mělo být zpevněné a nemělo by se vychylovat do stran. S výdechem se silou, ne odrazem, vraťte zpět. Záda držte po celou dobu rovná. Udělejte minimálně 15 opakování na každou stranu.

2. Dřep s výskokem

Tímto cvikem skvěle zapojíte úplně celé nohy s důrazem na přední stranu stehen, včetně lýtek. Začněte s nohama na šířku nebo více než na šířku boků a s nádechem jděte dolů do dřepu, přičemž zadek tlačte co nejvíce dozadu a dolů. Kolena by měla být opět zpevněná a záda rovná jen s mírným předklonem. S výdechem proveďte dynamický výskok tak, že se odrazíte ze špiček. S nádechem se vraťte kontrolovaným pohybem opět dolů do dřepu. Proveďte alespoň 20 opakování.

3. Zdvihy pánve na jedné noze

Při tomto cviku zpevníte zadní stranu stehen a hýždě. Začněte v pozici vleže na zádech s jednou nohou pokrčenou a chodidlem opřeným o zem. Druhá noha je zvednutá a její chodidlo směřuje nahoru. S výdechem zvedněte pánev, přičemž stáhněte hýždě. Břicho držte také zatažené. S nádechem se vracejte zpět dolů, ovšem ne úplně na zem, aby byl cvik ještě intenzivnější. Udělejte 15 opakování na každou nohu.

Celý trénink odtrénujte kruhově, to znamená, že cviky odcvičíte jeden za druhým bez pauzy.  Až po odcvičení všech tří následuje pauza v délce jedné minuty. Tímto způsobem to celé zopakujte dohromady třikrát.

Zjistěte, jakých 10 superpotravin dokáže efektivně spalovat tuk, na webu Supertělo.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám