Hlavní obsah

Získejte vzpřímený postoj a s ním i sebedůvěru

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Často se přistihnete, že se hrbíte? Nelíbí se vám to? Tak s tím něco udělejte. Cesta k rovným zádům a vzpřímenému postoji vůbec není tak složitá, jak by se mohlo zdát.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Vzpřímený postoj zvedne sebedůvěru.

Článek

Kromě zdravé postavy získáte i zdravé sebevědomí. Stačí provádět následující cviky alespoň třikrát týdně a brzy uvidíte zlepšení.

1. Roztahování gumy vestoje

Na to, abyste neměly ramena spadlá dopředu, potřebujete mít posílenou zadní část ramen, mezilopatkové svaly a celkově horní část zad a protažené prsní svaly. Přesně k tomu slouží tento cvik. Vezměte do předpažených rukou cvičební gumu, kterou s výdechem roztáhněte tak, že jdou ruce do upažení a guma se dotkne  hrudníku. S nádechem se kontrolovaným pohybem vracejte zpět do výchozí pozice. Guma by měla být po celou dobu mírně napnutá. Proveďte 15 opakování.

2. Přitahování gumy v sedě na míči

Tímto cvikem posílíte široký zádový sval a svaly mezilopatkové oblasti. Sedněte si na míč, záda držte rovná, gumu obmotejte např. o zábradlí. Chyťte do každé ruky jeden konec gumy a začněte gumu s výdechem přitahovat co nejvíce k sobě, až budou ruce u vašeho trupu. Lopatky stahujte k sobě, ale nezvedejte ramena. S nádechem se vracejte do výchozí pozice. Udělejte 15 – 20 opakování.

3. Rotace v pozici na čtyřech

Tento cvik je dobrý k posílení téměř veškerého svalstva trupu se zaměřením na mezilopatkovou oblast. Začněte v pozici na čtyřech, záda držte rovná, hlavu v prodloužení, ramena stažená. Poté s výdechem zvedněte jednu ruku pokrčenou v lokti a rotujte jí nahoru do strany, přičemž mírně rotujete i trupem a hlavu otáčíte po směru ruky. S nádechem vracejte ruku zpět. Nejdříve odcvičte 15 opakování na jednu stranu, poté ruce vystřídejte a udělejte všechna opakování na druhou stranu.

Uvedený trénink odcvičte tak, aby šly všechny prvky ihned za sebou. Teprve poté následuje pauza v trvání 45 vteřin. Poté toto celé proveďte stejným způsobem ještě dvakrát.

Chcete zhubnout? Doporučujeme speciální článek na webu Supertělo.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám