Jameson Ginger

FOTO: Jameson (2x)

Suroviny: 5 cl Jameson Irish Whiskey, 10 cl zázvorové limonády, citron/limetka (případně pár tenkých plátků oloupaného zázvoru), led
Postup: Do sklenice na led dávkujte whisky, přidejte zázvorovou limonádu, promíchejte a na okraj sklenky zavěste dílek citronu nebo limetky na případné dochucení. Na hladinu můžete (ale nemusíte) položit pár tenkých řezů zázvoru pro zvýšení aroma. Sláinte!
Jameson Select cocktail dle Jana Braniše z Bugsy´s Baru
Suroviny: 5 cl Jamesonu Select Reserve, 0,75 cl javorového sirupu, vymáčknout osminku limetky, 1 střik Jerry Thomas Bitters, sušená limetka a celá skořice na ozdobu
Postup: Whisky smícháme se sirupem, šťávou z limetky, a střikem Jerry Thomas Bitterem. Nalijeme do sklenky, ozdobíme tyčinkou skořice a sušenou limetkou.
Mattoni Rh+

FOTO: Mattoni

Suroviny: 2 cl džusu Granini grep, 2 cl bitter sirupu, 2 cl Grenadiny, 2 cl citrónové šťávy, perlivá Mattoni na dolití, rozmarýn a plátek grepu na ozdobu.
Postup: Ingredience smícháme v shakeru, dolijeme perlivou Mattoni a ozdobíme rozmarýnem a plátkem grepu.
Martini Royale
Martini Royale
Suroviny: 5 cl Martini Prosecco, 5 cl Martini Rosato, led, plátek pomeranče na ozdobu
Postup: Do větší sklenice na víno vložte led, nalijte 5 cl Martini Prosecco a 5 cl Martini Rosato, poté promíchejte. Pro dokonalé sladění chutí obou ingrediencí je nutné dodržet popsané pořadí. Vermut je totiž těžší než sekt – proto je vhodné přidávat jej jako poslední. Na závěr dozdobte plátkem pomeranče.
Red Carpet Martini
Suroviny: 4 cl Finlandia vodky, 8 cl brusinkového džusu, 3 cl džusu z červeného pomeranče
Postup: Smíchejte všechny ingredience v shakeru a vlijte do sklenice na martini. Okraj skleničky ozdobte červeným cukrem.
Tančící brusinky
Sekt s tančícími brusinkami
Suroviny: Bohemia sekt Prestige Chardonnay, sušené brusinky
Postup: Do sklenky nalijte sekt a následně do ní vložte 5 kusů sušených brusinek, které je ale nutné před vhozením do nápoje propláchnout vlažnou vodou. Brusinky díky bublinkám neleží na dně, ale tzv. vesele tančí po skleničce.
Růžová planeta
Růžová planeta
Suroviny: 1 dcl Bohemia Sektu brut, 25 ml jahodového likéru, 60 ml jahodového pyré, 15 ml citrónové šťávy, 1 lžička cukru, led
Postup: Do sklenice na bílé víno nalijte 25 ml jahodového likéru a přidejte lžičku cukru. V další nádobě smíchejte jahodové pyré, citrónovou šťávu, přidejte trochu ledu a vše slijte do vinné sklenice. Nakonec nalijte decilitr šampaňského nebo sektu. Skleničku vyšperkujte, třeba jahodami nakrájenými na polovinu. Růžovou planetu podávejte s krátkým brčkem.
Koktejl Hugo
Suroviny: Bohemia sekt, bezinkový sirup monin, limetka, led
Postup: Do skleničky dáte kostky ledu, zalijete sektem, přidáte bezinkový sirup a trochu vymačkané limetky.
Koktejl Desátá
Suroviny: Bohemia Sekt Prestige brut, maliny
Postup: Do míchací sklenice vložte čtyři maliny a důkladně je rozmačkejte. Poté přilijte sekt a promíchejte lžící. Přelijte do štíhlé sklenice typu flétna, ozdobte čerstvými malinami a mátou. Pak už si jen vychutnejte jedinečný koktejl. 
Campari Orange
Suroviny: 4 cl Campari, pomerančový džus, plátek pomeranče na ozdobu, led
Postup: V long sklenici smícháme Campari a pomerančový džus. Přidáme pár kostek ledu. Zdobíme výsečí pomeranče.
Beton Bitter

FOTO: Becherovka (3x)

Suroviny: 0,4 cl Becherovky Original, tonik, led, plátky pomeranče, limety, citrónu, zástřik KV 14
Postup: Do vinné sklenice plné ledu nalijte Becherovku Original, tonik a doplňte plátky citrusů. Na závěr zastříkněte aperitivem KV14.
Spring field
Suroviny: 15 ml Becherovky Original, 15 ml broskvového džusu, šampaňské, na ozdobu: spirála z pomerančové kůry
Postup: Do sklenice na šampaňské nalijte becherovku, přidejte broskvové pyré a promíchejte. Na závěr dolijte perlivou vodou nebo šampaňským a ozdobte spirálou z pomerančové kůry.
N 11

FOTO: Absolut (2x)

Suroviny: 4 cl Absolut vodky, 6 cl grepového džusu, 2 cl Grenadiny
Postup: Připravíme si předchlazenou skleničku, do šejkru vložíme kostkový led a ingredience (4 cl Absolut Vodky, 6 cl grapefruitového džusu, 0,25 cl Grenadiny). Prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Absolut Cocktail
Suroviny: 2 cl Absolut vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari
Postup: Do skla si připravíme kostkový led, do míchací sklenice vložíme kostkový led a ingredience (2 cl Absolut Vodky, 2 cl Martini Rosso, 2 cl Amaretta, 2 cl Campari). Promícháme barovou lžičkou a scedíme přes sítko do předem připraveného skla. Ozdobíme a podáváme.
Campari Orange Passion
Suroviny: 4 cl Campari, 1 lžička hnědého cukru, pomerančový džus, ledová tříšť, 2 kousky pomeranče
Postup: V long sklenici lehce rozmačkáme pomeranč spolu s cukrem, pak po okraj sklenice dosypeme ledovou tříšť. Nalijeme campari a nakonec zalijeme pomerančovým džusem. Můžeme zdobit koktejlovou třešní.
Pražský borec

FOTO: Pražská vodka

Suroviny: 4 cl Pražské vodky, 2cl Dynybyl Griotte, 2dl energy drinku
Postup: Všechny ingredience postupně nalijte na led do sklenice. Možno ozdobit limetkou.
Ananasová chladivka (pro 10 lidí)

FOTO: Dynybyl

Suroviny: 10 pohárků citrónové zmrzliny, 120 g ananasu, 50 g třešní z kompotu, 0,6 dl Dynybyl Griotte, ¼ l sektu, ideální je Bohemia Sekt brut, 250 ml smetany ke šlehání
Postup: Ananas nakrájejte na kostičky a čtvrtinu dejte stranou. Zbytek zamíchejte do citrónové zmrzliny společně s vypeckovanými třešněmi. Dobře vychlazené pohárky na šerbet vypláchněte likérem Dynybyl Griotte a skleničky do poloviny naplňte zmrzlinou. Dolijte Bohemia Sektem brut a ozdobte šlehačkou a zbytkem ananasu.
 Frosted Grant´s
Suroviny: 50 ml Grant´s Family Reserve, 50 ml kakaového likéru, vanilkový lusk
Postup: Naplňte sklenici ledem. Whisky a kakaový likér dobře promíchejte koktejlovou lžičkou. Dozdobte vanilkovým luskem.

Žena

12:10

Dcera herečky Jitky Asterové umí překvapit. Když si v šestnácti poprvé stoupla jako herečka před kameru, získala nominaci na Českého...

11:03

Stres, nezdravá strava, nedostatek spánku, znečištěné životní prostředí, ale i špatná péče o pokožku způsobují, že pleť působí na...

10:30

Čas je veličina, která tvoří velmi důležitou část našich životů. I proto patří hodinky mezi jedny z nejkrásnějších dárků, které můžete...

10:02

Období batolete (1-3 roky) je velmi citlivé na nepříjemné prožitky. Pokud dítě v tomto čase onemocní a má další negativní zážitky,...



Komerční sdělení


Zprávy dne

Největší podporu má u lidí Drahoš, nejvíc však favorizují Zemana

FOTO: Právo

14. 12. Z devíti kandidátů na prezidenta má mezi voliči, kteří konkrétního adepta znají, největší podíl podporovatelů Jiří Drahoš. Za favorita voleb však lidé nejvíce pokládají současnou hlavu státu Miloše Zemana. Vyplývá to z prosincového průzkumu... Celý článek Největší podporu má u lidí Drahoš, nejvíc však favorizují Zemana»

Vybrané články

14. 12. Dva speciální tanky ve čtvrtek vyprošťují zbytky zřícené lávky v pražské Troji. Techniku na pomoc poslal záchranný útvar hasičů na...

14. 12. Aktualizováno Rusko nikdy nepřizná Korejské lidově demokratické republice jaderný statut, i když má jaderné zbraně, řekl ve čtvrtek na výroční tiskové...