Hlavní obsah

Krásně ploché bříško i pod svetrem

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkáte si, že je zbytečné pracovat na tom, abyste měly ploché břicho, když v teplém svetru a kabátě stejně není vidět? Přesvědčíme vás o opaku.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Krásně ploché bříško i pod svetrem

Článek

Pokud do svého denního harmonogramu i v zimě zařadíte pravidelné cvičení, neohrozí vás ani svátky plných ledniček.

Navíc na jaře budete mít náskok před lidmi, kteří budou hubnout do plavek. Následující cviky jsou zaměřeny na posílení břišního svalstva. Provádějí se pouze s pomocí vlastního těla, tudíž je můžete dělat naprosto kdekoliv, kde se vám zachce.

1. Zvedání hýždí vleže

Lehněte si na záda na podložku a zvedněte pokrčené nohy. Břicho byste měly držet zpevněné. Poté silou břišních svalů proveďte přítah stehen k břichu tak, že se snažíte odlepit hýždě od země.

Pohyb by měl být proveden tahem, ne švihem. Přitom vydechněte. S nádechem vracejte hýždě pomalým pohybem zpět na zem. Cvik je určen na vnější přímé i vnitřní břišní svaly. Zopakujte 15x.

2. Přítahy ruky k noze na boku

Cvik se provádí vleže na boku tak, že máte nohy na sobě, jednu ruku pod sebou opřenou o předloktí, druhou ruku za hlavou. S výdechem proveďte pohyb vycházející z trupu směrem nahoru, přičemž zvedněte ruku, která je za hlavou, a snažte se ji přitáhnout ke zvedající se noze.

S nádechem se opět vraťte do pozice na boku. Poté si lehněte na druhý bok a zopakujte to samé i na druhou stranu. To vše provádějte silou šikmých břišních svalů. Proveďte 10 opakování na každou stranu.

3. Sklapovačka vleže

Cvik začněte v pozici vleže na zádech, poté zvedněte ruce, které dejte za hlavu, a nohy. Nyní se dotýkáte země pouze hýžděmi a bederní částí zad. To je výchozí pozice. Z té proveďte silou břišních svalů přítah rukou a současně nohou směrem k sobě, takže skončíte téměř v pozici sedu.

Břicho musí být po celou dobu zpevněno, neměly byste cvik provádět silou zádových svalů. Tímto cvikem zapojíte přímé i vnitřní břišní svaly. Dle svých schopností udělejte 10 – 15 opakování.

Abyste při cvičení zároveň posílily svaly a spálily i nějaké přebytečné tukové zásoby, provádějte ho formou kruhového tréninku, to znamená ihned za sebou bez pauzy.

Pauza v délce jedné minuty následuje až poté, co odcvičíte všechny uvedené prvky. Celý okruh zopakujte celkem čtyřikrát.

Zajímá vás, jak se rychle a efektivně zbavit celulitidy? Navštivte web Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám