Hlavní obsah

Povislé paže jsou estetickým nešvarem, ale můžete to změnit

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povislá kůže v oblasti paží je jedním z nejčastějších problémů českých žen. Tento estetický nešvar jde ovšem velice rychle odstranit, a to těmi správnými cviky.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Povislé paže jsou estetickým nešvarem, ale můžete to změnit.

Článek

Myslely jste si, že v zimních měsících se ruce cvičit nemusí, protože je stejně nikdo neuvidí? Tak to jste na omylu. Kromě síly, kterou zužitkujete kdekoliv a kdykoliv v běžném životě, dostanou vaše ruce ty správné tvary.

Navíc se nám blíží plesová sezóna a s ní i šaty na ramínka, kde ruce budou dobře vidět. Proto je dobré neustále pracovat na jejich zpevnění.

1. Roztahování gumy

Toto je skvělý cvik, kterým posílíte ramena i celé ruce. Potřebujete k němu posilovací gumu a míč (ale sedět můžete i na lavičce nebo na židli nebo můžete i stát). Gumu si přisedněte a její konce chytněte do rukou tak, že dlaně budou otočené nahoru. Lokty budou zatím blízko k tělu, ale guma už by měla být lehce napnutá.

S nádechem proveďte pohyb rukama nahoru a do stran tak, aby se guma ještě více roztáhla a dlaně se dostaly téměř až na úroveň ramen. S výdechem jděte kontrolovaným pohybem zpět do výchozí pozice. Snažte se držet rovná záda a ramena stažená tak, aby nezabíraly trapézy, nýbrž ramena. Udělejte 15 opakování.

2. Bicepsové zdvihy s gumou

Ke krásným rukám patří i hezky tvarovaná přední strana paží – tzn. bicepsy. Nebojte se je cvičit, nebudete je mít obrovské, a navíc budete mít sílu, která se vám v běžném životě bude velmi hodit.

Opět si přichyťte gumu pod zadek, konce chytněte do rukou, které jsou otočené dlaněmi dopředu, lokty jsou u těla a s nádechem proveďte pohyb pouze v loktech, kdy ohýbáte ruce směrem nahoru k hrudníku. S výdechem se pomalu vracejte zpět do základní pozice. Na tento cvik můžete použít i lehké jednoruční činky nebo lahve s vodou. Proveďte 15 opakování.

3. Tricepsové kliky za tělem

Cvik je zaměřený na zadní stranu paží – tricepsy, ale také na prsní svaly. Stoupněte si zády k židli nebo nějakému stupínku, o jehož okraj se zapřete dlaněmi.

Lokty byste měla mít na šířku ramen a ramena stažená, záda by měla být rovná. Nohy si zapřete patami nebo celými chodidly o zem a kolena mohou být pokrčená. Poté s nádechem jděte co nejvíce dolů a s výdechem se vytlačujte zpět nahoru. Pro ztížení cviku můžete nohy narovnat nebo si dát na stehna nějaké závaží. Zopakujte 15 – 20x.

Celý trénink odcvičte formou okruhů, to znamená jeden cvik za druhým a teprve poté pauza, to celé zopakujte 4x. Nebo můžete odcvičit 4 série (mezi kterými si budete dělat pauzy) od jednoho cviku a pak pokračovat stejným způsobem na další cvik.

Chcete postavu snů? Navštivte web supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám