Hlavní obsah

Uvařte si gurmánský hlavní chod s mrazivou zmrzlinou

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je za dveřmi a oblíbený pokrm letních měsíců nemá jen tak úzké využití, jak by se v průběhu veder mohlo zdát. Kvalitní zmrzlina může také vylepšit mnoho pokrmů a udělat z ní netypickou lahůdku. Přinášíme vám tři gurmánské recepty, které obsahují ovocný sorbet různých příchutí.

Článek

Milovníci ledové pochoutky si budou moci v těchto receptech pochutnat na zmrzlině Mövenpick v opravdu netradičním pojetí. Nabízíme vám recepty na pečená kachní foie gras s hruškovým sorbetem, tuňákový tatarák s citronovým sorbetem a confit z cherry rajčátek s vanilkovou zmrzlinou a pěnou z olivového oleje.

Pečená kachní foie gras s hruškovým sorbetem - (pro 5 osob)
Kachní játra200 g
Datlový chléb100 g
Panenský olivovy olej50 ml
Vyzrálý ocet Balsamico15 ml
Hruškový sorbet5 kopečků
Polníčekna ozdobu
Sůlpodle chuti
Pepřpodle chuti

Kachní foie gras nakrájejte na plátky, ochuťte solí, pepřem a zlehka obalte v hladké mouce. Na rozpálené pánvi zprudka opečte po obou stranách. Z datlového chleba nakrájejte obdélníkové tvary o tloušťce zhruba půl centimetru a opečte je na pánvi s trochou olivového oleje dokřupava.

Na toasty položte opečená foie gras, přidejte nok hruškového sorbetu, lístek polníčku, který jste předtím ochutili solí a pepřem, a nakonec pár kapek vyzrálého octa Balsamico.

Tuňákový tatarák s citrónovým sorbetem (pro 5 osob)
Tuňák150 g
Šalotka25 g
Pažitka1/4 svazku
Panenský olivový olej50 ml
Brambory75 g
Olej25 ml
Citrónový sorbet5 kopečků
Citrónová šťávana pokapání
Kerblíkna ozdobu
Sůlpodle chuti
Pepřpodle chuti

Tuňáka nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do nich najemno nakrájenou šalotku a pažitku, panenský olivový olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, pepř a podle potřeby sůl. Z brambor vykrájejte kolečka a usmažte je v oleji.

Na jednotlivé chipsy přidejte tuňákový tatarák a noček citrónového sorbetu. Ozdobte snítkou kerblíku.

Tuňákový tatarák s citrónovým sorbetem. Foto: 3p3

Confit ze cherry rajčátek s vanilkovou zmrzlinou (pro 5 osob)
Cherry rajčátka5 ks
Těsto philo1 pláty
Přepuštěné máslo25 ml
Panenský olivový olej50 ml
Glukóza25 ml
Vanilková zmrzlina Mövenpick5 kopečků
Citrónová šťávana pokapání
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

Cherry rajčátka krátce spařte ve vroucí vodě a oloupejte. Ochuťte solí, pepřem a panenským olivovým olejem a napůl usušte v troubě. Z těsta philo připravte kornoutky, které potřete přepuštěným máslem a upečte.

Confit ze cherry rajčátek s vanilkovou zmrzlinou. Foto: 3p3

Do kornoutků vložte confit ze cherry rajčátka a noček vanilkové zmrzliny. Nahoru přidejte pěnu připravenou v lahvi na šlehačku z olivového oleje, vody a glukosy, dochucené citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám