Hlavní obsah

Žádná posádka, žádné záchranné čluny. Oceán vyplavil na pobřeží Libérie ropný tanker

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monrovia

Úřady v Libérii si lámou hlavu, kam se poděla posádka 64 metrů dlouhého ropného tankeru Tamaya 1, který uvízl na mělčině poblíž města Robertsport. Plavidlo plující pod panamskou vlajkou se naposledy ohlásilo 21. dubna poblíž Gambie a Senegalu. Poslední záznam v lodním deníku je datován 22. dubna a vyplývá z něj, že Tamaya 1 směřovala do Dakaru v Senegalu. Z lodi ale zmizely záchranné čluny a nikdo ji nepostrádal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

„Majitel lodi nejspíš zkrachoval a neměl na výplatu mezd. Posádka proto loď opustila,“ řekl nejmenovaný zdroj serveru Liberian Daily Observer.

Jiné teorie ale mluví o přepadení piráty či požáru na palubě. Útoky pirátů bývaly u západoafrických břehů časté. S klesající cenou ropy a zvýšenou námořní ostrahou regionu jich ale v poslední době ubylo. [celá zpráva]

Loď na pobřeží Libérie uvízla už 4. května, trvalo ale několik dní, než se o tom místní pobřežní stráž dozvěděla. Na dotaz, jak je to možné, zdroj zmiňovaného webu vysvětlil, že město Robertsport nemá přístav a tudíž ani jednotky pobřežní stráže.

Než bezpečnostní složky loď zajistily, stihli jí místní lidé vyrabovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám