Hlavní obsah

Z domu, kde Pistorius zastřelil přítelkyni, chtějí noví nájemníci udělat klub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pretoria

Noví nájemníci domu, v němž jihoafrický sportovec Oscar Pistorius zastřelil svou přítelkyni, jím provedli kameramana místní televize Netwerk24. Prohlídku doplnili žertovnými poznámkami o tom, že z něj udělají klub, kde budou pořádat bujaré večírky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Z domu, kde Pistorius zastřelil přítelkyni, chtějí noví nájemníci udělat klubVideo: Reuters

 
Článek

„Mohli bychom ten dům vyzdobit na počest toho, co se tu stalo, a pozvat sem lidi. Je to nepochybně dům baviče. Oscar ten dům postavil, aby jím bavil. Mohli bychom pozvat nějaké pěkné holky,“ říkají noví nájemníci David Scott a Kagiso Mokoape na nahrávce.

Během prohlídky zavedou televizní reportéry také do koupelny kde sprinter - údajně v domnění, že jde o zloděje - modelku Reevu Steenkampovou zastřelil.

„Tohle je místo, kudy si Oscar myslel, že se někdo vloupal. Byl tam údajně žebřík. Ale kdybyste byli na střeše takovéhle budovy, skutečně byste zvolili takhle malé okénko - nejsložitější cestu do domu?“ pochybuje Scott na videozáznamu.

Podivná omluva

Dvojice se už za své poznámky omluvila, trvá ale na tom, že jihoafrická televize záběry pořídila bez jejich vědomí v době, kdy si mysleli, že je kamera vypnutá. To, že chtějí v domě pořádat večírky, nicméně nezpochybnili.

„Přišli s tím, že s námi udělají rozhovor vztahující k našemu podnikání. Byli jsme uvolnění a říkali svůj názor, protože nám řekli, že nás nenahrávají,“ vysvětloval Scott jihoafrickým novinám Rekord Newspaper.

Druhý nájemník Mokoap nicméně v rozporu s výše uvedeným dodal, že účelem  nahrávky bylo „vzkázat lidem, aby si užívali a oslavovali život.“

Reklama

Související témata:

Související články

Pistoriovi prohledali celu kvůli Krejčířovi

Počítač vězněného běžce Oscara Pistoria zabavili na jaře dozorci ve věznici Kgosi Mampuru II v jihoafrické Pretorii. Měli totiž obavu, že by Pistorius mohl...

Pistorius musí na psychoterapii

Handicapovaný jihoafrický sportovec Oscar Pistorius, který si odpykává pětiletý trest za neúmyslné zabití přítelkyně Reevy Steenkampové, prozatím zůstane ve...

Výběr článků

Načítám