Hlavní obsah

Výbuch v čínském nákupním centru, na místě jsou mrtví i zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchang Čchun
Aktualizováno

Exploze v nákupním centru v severočínském městě Čchang čchun si podle prvních informací vyžádala jednu oběť. Zprávy o počtu zraněných zatím nejsou k dispozici, uvedla agentura DPA. Záchranáři se domnívají, že bilance obětí bude vyšší.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vedení města potvrdilo výbuch ve 30. patře budovy Wanda-Plaza. Výšková budova patří společnosti Dalian Wanda Group, tu vlastní realitní magnát Wang Ťien-lin, který byl podle časopisu Forbes loni čtvrtým nejbohatším člověkem v Číně s odhadovaným jměním 22,9 miliardy dolarů.

Na videozáznamech svědků z místa tragédie jsou ale minimálně dvě exploze a následně hustý kouř. Lidé v panice prchají, aby se skryli do bezpečí. „Slyšel jsem víc výbuchů,“ řekl agentuře DPA jeden ze zaměstnanců blízké restaurace. Někteří svědci dokonce tvrdí, že slyšeli až dvacítku výbuchů.

„Jsme velmi zaneprázdněni a nemáme zatím k dispozici žádné podrobnosti,“ řekla žena na příjmu v místní nemocnici.

Společnost Dalian Wanda Group má podobné výškové stavby po celé Číně. Nacházejí se v nich nákupní pasáže, restaurace, kina, ale také kanceláře různých společností a úřadů.

Čchang-čchun je metropolí provincie Ťi-lin a s 7,4 milionu obyvatel patří k největším městům v severní Číně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám