Hlavní obsah

Voják v Thajsku zastřelil nejméně 20 lidí. V obchodním centru drží rukojmí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korat

Nejméně dvacet lidí a další zraněné si vyžádala sobotní střelba u nákupního centra ve městě Nakchon Rátčchasímá (známého jako Korat) nedaleko Bangkoku, uvedl Bangkok Post. Pachatelem byl thajský voják, který začal střílet po svých kolezích, veliteli i civilistech. Muž podle agentury AP drží v obchodním centru 16 rukojmích.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec před obchodním centremVideo: AP

 
Článek

Nadpraporčík Jakrapanth Thomma nejprve zastřelil na vojenské základně svého velitele a další dva vojáky. Poté nasedl do vojenského auta Humvee a dojel před obchodní centrum v okrese Muang ve městě Korat.

Na záběrech z kamer, které se objevily na Twitteru, je patrné, že po příjezdu na místo začal střílet i po civilistech. Střílel z automatické pušky, která využívala náboje 44 Remington Magnum.

Desátník se později chopil šestnácti rukojmích, které drží ve čtvrtém patře obchodního centra. Policie a vojáci se chystají do budovy vstoupit. Přibližně ve 14:30 SEČ vyzvaly bezpečnostní složky televizní štáby, ale přestaly vysílat a zábranily tak pachateli získat informace o plánech policie a vojáků.

„Nevíme, proč to udělal. Vypadá to, že se zbláznil,” uvedl mluvčí ministerstva obrany. Policie uzavřela celé nákupní středisko a okolní ulice. Místní obyvatele vyzvala, aby nevycházeli z domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajský voják střílel do lidí v nákupním centruVideo: AP

Zabitý velitel byl identifikován jako plukovník Anantharot Krasae. Ve vojenském táboře byla zabita ještě 63letá žena a další voják.

Svou akci voják živě vysílal na Facebooku, přičemž si stihl pořídit několik selfie fotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám