Hlavní obsah

VIDEO: Voják si písní stěžoval na podmínky v kasárnách, skončil na Sibiři

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PETROHRAD

Mladý ruský voják Vitalij Efremov se natočil, jak rapuje song o tom, jaký je v kasárnách strašný život. Svůj "protest-song" umístil na server RuTube a než se nadál, tak byl na příkaz nadřízených přemístěn do města Ussurijsk na Sibiři.

Článek

Poručík Vitalij Efremov sloužil nedaleko Petrohradu, a jelikož byl doslova zhnusen stavem kasáren, rozhodl se o tom specifickou formou informovat celý svět.

Efremov si ve svém songu stěžoval především na stav ubytování. Svůj "dopis" směřoval ruskému ministru obrany Anatolimu Serďukovi. Umístěním videa na server RuTube ovšem vyvolal u svých nadřízených obrovský vztek.

Mladík si stěžoval na mnoho věcí včetně rozpadlých budov, zničených a nefunkčních sprch, špatného vybavení a nízkého platu. Video obsahuje záběry vojáka, jak chodí skrz chodby v kasárnách a sprchuje se ve velmi špinavé koupelně. Hlavní stížností vojáka však bylo, že armáda nepracuje na tom, aby mladým profesionálním vojákům zajistila možnost koupit si byt či dům a mít svůj vlastní domov.

Podle deníku Daily Telegraph netrvalo dlouho a voják skončil ve větrem zmítaném sibiřském městě Ussurijsk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám