Hlavní obsah

Ve sněhem zasypaném voze se otrávila Japonka se třemi dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Na osm stoupl podle informací agentury AP počet obětí páteční sněhové bouře v Japonsku. Na severu země na ostrově Hokkaido místy napadly až dva metry sněhu a zcela pohřbily automobily s jejich posádkami i lidi, kteří byli na mrazu venku, uvedla agentura AP s odvoláním na Kjódó.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přes sever Japonska se přehnala sněhová vániceVideo: Reuters

 
Článek

Mezi oběťmi je čtyřicetiletá Kazujo Mijašitová s dvěma dcerami, sedmnáctiletou Misou, 14letou Sajo i jedenáctiletým synem Daikim. Sníh jejich vůz pohřbil na silnici u Nakašibecu a ona nechala běžet motor, aby bylo vevnitř teplo. Záchranáři je nakonec vyhrabali, ale všichni zemřeli v sobotu na otravu oxidem uhelnatým.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Sněhem zasypaný vůz Kazujo Mijašitové na cestě v Nakašibecu

Foto: ČTK/AP

Policisté u silnice v Nakašinbecu, kde sníh zasypal auta.

Třiadvacetiletá Haruna Kitagavová auto ve stejné oblasti opustila, i ji však dostihla smrt. Umrzla, stejně jako 53letý muž. Jeho devítiletou dceru, kterou nalezli záchranáři vedle něj, se ale podařilo zachránit a zotavuje se.

Foto: Kyodo, Reuters

Vykolejený šinkansen v prefektuře Akita

Foto: Kyodo, Reuters

Cestující na jihu Hokkaida opouštějí rychlovlak, který ve sněhu vykolejil

Další dvě oběti sněhové bouře jsou muži ve věku 54 a 76 let v jiné části ostrova.

Kvůli sněhu také vykolej rychlovlak na jihu Hokkaida v prefektuře Akita. Jelo v něm 130 cestujících. Nikdo ale při nehodě nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám