Hlavní obsah

V metru v Tchaj-peji opilý muž ubodal tři lidi, 16 zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Tři lidi ve středu zabil a 16 dalších zranil očividně opilý muž, který zaútočil nožem na cestující ve vlakové soupravě v metru v hlavním městě Tchaj-wanu. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na místní média.

Foto: ČTK/AP

Policie na místě útoku.

Článek

Muž napadl pasažéry kolem 16.00 místního času, právě když v metropoli Tchaj-peji začínala dopravní špička. Vybral si vlak na trase směřující na jihozápadní předměstí Tchaj-peje.

Podle tchajwanských médií vyděšení cestující vybíhali z vlaku, když dorazil do stanice Ťiang-c'-cchuej, a volali na lidi čekající na nástupišti, aby také prchli. Na fotografiích bylo vidět podlahu vagónu a přilehlé nástupiště potřísněné krví s poházenými batohy, deštníky a dalšími předměty.

Ostraha prý rychle přivolala policii, která zadržela 21letého muže, jenž prý silně páchl alkoholem. Muže, který měl u sebe deset centimetrů dlouhý nůž, vzali policisté do vazby a vyslýchají ho. Mezi mrtvými je 47letá žena a muži ve věku 20 a 30 let.

Tchaj-pej je považována za jedno z nejbezpečnějších měst v Asii a pouliční zločiny jsou zde výjimečné, uvedla agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám