Hlavní obsah

V Jihoafrické republice se zřítil armádní vrtulník, zahynulo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při nehodě vojenského vrtulníku v Jihoafrické republice přišlo o život pět lidí. Stroj se zřítil při hlídkovém letu v rámci operace namířené proti pytlákům lovícím nosorožce. Podle agentury Reuters o tom v neděli informovala armáda.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve zprávě, kterou k tragické události vojáci vydali, se uvádí, že se helikoptéra zřítila v sobotu večer v Krugerově národním parku a že mezi mrtvými je posádka. Příčiny neštěstí se zatím vyšetřují.

Jihoafrická republika se intenzivně snaží zastavit bezuzdné zabíjení nosorožců pytláky, kteří rohy těchto ohrožených tlustokožců výnosně prodávají zákazníkům v Asii.

JAR je domovem největšího počtu nosorožců v Africe. Podle odhadů tam žije asi 18 800 nosorožců tuponosých, což je asi 93 procent celkové populace tohoto druhu na kontinentu, a asi 40 procent všech nosorožců dvourohých v Africe, kteří jsou mnohem vzácnější.

Nosorožčí rohy se po staletí užívají v čínské tradiční medicíně. Poptávka po této komoditě roste i mezi bohatnoucí vrstvou obyvatel ve Vietnamu, i když lékařské testy jejich léčebné účinky nepotvrdily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám