Hlavní obsah

Radní v Hongkongu zasahoval proti útočníkovi s nožem, ten mu ukousl kus ucha

Hongkong
Aktualizováno

Čtyři lidi byli v neděli po hádce o politiku zraněni v hongkongském nákupním středisku CitiPlaza ve čtvrti Tai-Ku, uvedla stanice BBC. Útočníka s nožem se pokusil zadržet místní radní, který ho chytil, ale agresor mu ukousl kus ucha. Nakonec útočníka přemohli další zákazníci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok nožem v obchodním centru v Hong KonguVideo: Reuters

 
Článek

Podle listu South China Morning Post došlo k v nákupním středisku k politické hádce mezi rodinou a mužem, který hovořil mandarínskou čínštinou. Ten byl nakonec tak pobouřen, že vytáhl nůž a začal bodat.

Dva lidé jsou ve vážném stavu, dvě ženy utrpěly lehčí zranění. Útočníka se pokusil dopadnout místní radní Andrew Chiu Ka-yin. Když ho chytil, agresor mu ukousl kus ucha.

Útočníka nakonec zpacifikoval dav nakupujících, který ho bil, až mu tekla z hlavy krev, dokud nedorazila policie

Radní měl hlavu zbrocenou krví, které mu vytékala z rány. Křičel: „Kde je moje ucho?” To se zřejmě nakonec podařilo najít a část ucha pak měl v igelitovém pytlíku, uvedl list The Independent.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Zdravotníci v Hongkongu ošetřují demonstranta zasaženého slzným plynem.

Začátek hádky popsala jedna z napadených, podle které zaútočil poté, co se pohádal s jejím švagrem o politiku a vytáhl nůž: „Praštil mou sestru a já se ho pokusila zastavit. Chytil mě za vlasy a udeřil mě. Myslím, že to byl Číňan z Číny, mluvil mandarínsky. Řekl, že Hongkong patří k Číně.” Uvedla že napadal i její sestru švagra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hongkongská policie zasahuje v nákupním centruVideo: Reuters

Policie na podlaze našla i kuchyňský nůž, který byl zřejmě použit při útoku.

Aktivista Lo Kin-Hei uvedl: „Propekingský tábor si stěžuje na násilí, ale nejbrutálnější činy spáchala policie a ti, kdož ji podporují.“ Chiu patří do demokratického tábora.

Foto: Reuters

Radnímu v Hongkongu uřízli ucho

Útok odsoudil i aktivista Joshua Wong: „Můj blízký kolega Andrew Chiu byl napaden ve svém volebním obvodu, na náměstí Tai-ku. Jeho levé ucho bylo brutálně rozpůleno. Tvrdě odsuzuji tyto násilné útoky zejména na zastupitele.“

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Policisté zasahují proti demonstrantovi v nákupním středisku New Town Plaza v Hongkongu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám