Hlavní obsah

V Číně havarovalo letadlo s 96 lidmi na palubě, 42 mrtvých

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Na severovýchodě Číny nedaleko Charbinu havarovalo v úterý dopravní letadlo s 96 lidmi na palubě. Na letišti přejelo ranvej a začalo hořet, uvedla CNN. Agentura Nová Čína oznámila, že se podařilo zachránit 54 osob. Zbylých 42 zahynulo. Ve středu se z trosek podařilo vyprostit černu skříňku.

Foto: Reuters

Čínští hasiči u ohořelé pilotní kabiny embraeru

Článek

U letiště Lindu se zřítil proudový dopravní letoun Embraer ERJ-190 společnosti Henan Airlines, který před devátou večer odstartoval z Charbinu, kde má brazilská firma Embraer svou továrnu.

Foto: Reuters

Číňané hasí trosky havarovaného embraeru

Stroj havaroval ve 22:10 místního času (16:10 SELČ) na letišti u města I-čchun v provincii Chei-lung-ťiang 240 kilometrů od hranic s Ruskou federací. Přejel ranvej, rozlomil se na dva kusy a začal hořet. Hasiči s plameny bojovali devadesát minut.

Foto: Reuters

Ohořelé ocasní plochy letounu

Z trosek se podařilo zachránit 49 lidí, kteří byli se zraněními převezeni do nemocnice. Tři jsou v kritickém stavu, píše DPA. Nejméně 42 lidí zemřelo. "Protože někteří byli vymrštěni zkabiny při nárazu, neměli velkou šanci přežít.," uvedly úřady. Třicet lidí má zlomeniny, deset popáleniny.

Foto: Reuters

Embraer ERJ-190 čínských aerolinek Henan

Původně nebylo známo, kolik lidí bylo na palubě embraeru, úřady uváděly 91, letecká společnost 96.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám