Hlavní obsah

V Bombaji pátrají po teroristech, kteří chtějí zaútočit

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

V indické Bombaji pátrá od čtvrtečního večera policie po pákistánských radikálech, kteří pronikli do města s cílem spáchat atentát, uvedla BBC. Podle indické policie se do města dostali nejméně čtyři radikálové z teroristické skupiny Laškare tajjaba, jejíž útok ochromil v prosinci 2008 Bombaj a vyžádal si 166 obětí.

Foto: Reuters

Indičtí policisté na hlídce u Brány do Indie v Bombaji

Článek

Indická police uvedla, že získala důvěryhodné informace, že do města pronikli nejméně čtyři členové této teroristické organizace. Zveřejnila dokonce podobu jednoho z nich.

Ve městě byla postavena kontrolní stanoviště a byl posílen počet policistů. Uzavřena byla ulice u hotelu Tádž Mahál, který se stal terčem útoku v roce 2008. Policisté a milicionáři s obrněnými transportéry zaujali pozice u klíčových uzlů, jako jsou nádraží, ale také u konzulátů.

Foto: Reuters

Indické policistky kontrolují zahraniční turisty před hotelem Tádž Mahál v Bombaji.

Policejní komisař Himanšu Roy řekl ve čtvrtek večer na tiskové konferenci: „Čtveřice mužů plánuje násilné útoky s cílem vyvolat destrukci. Právě přijela do Bombaje. Jsme přesvědčeni, že hrozba je vážná."

Podobná opatření v Bombaji ale byla zavedena už v září. Tehdy se však nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám