Hlavní obsah

V Austrálii zatkli dva lidi podezřelé z terorismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

V Sydney byli v rámci boje proti terorismu zatčeni dva muži ve věku 20 a 21 let, oznámila ve středu australská policie, která posílila bezpečnostní opatření po nedávném krvavém útoku na kavárnu v centru města. U podezřelých se našly tři ruční zbraně a u jednoho i plány na atentáty proti vládním cílům.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Australští policisté v akci (ilustrační foto)

Článek

„Dokumenty hovoří o možných vládních cílech v Sydney,” řekl policejní představitel Michael Phelan. Dodal, že se určitě podařilo narušit plány teroristů, ale že nic nenaznačuje, že by si už vybrali jasné cíle a dobu útoku.

Upřesnil, že se u zatčených našla jedna puška a dvě pistole. Dodal, že hlavním podezřelým je dvacetiletý Soulayman Khalid, který byl zadržen právě kvůli podezření z přípravy teroristického útoku.

Druhý nejmenovaný je obviněn, že porušil nařízení, které mu omezovalo přístup k některým druhům telekomunikace.

Australský premiér Tony Abbott v úterý uvedl, že po útoku na kavárnu v Sydney úřady zaznamenaly zvýšenou intenzitu komunikace mezi potenciálními teroristy. Zároveň varoval před přetrvávající vysokou pravděpodobností teroristických útoků v zemi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám