Hlavní obsah

U soudu s českou pašeračkou heroinu vypovídali v Pákistánu svědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láhaur

Výslechem svědků v Pákistánu pokračovalo soudní líčení s Češkou, která byla počátkem roku zadržena na letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. Výslechy budou pokračovat i při dalším stání, které je naplánováno na pondělí 28. května, řekla mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Tereza H. na nahrávce z údajného výslechu

Článek

Zadržená Češka je podle Valentové zdravotně v pořádku. Vzhledem k vysokým teplotám, které nyní v Pákistánu panují, si stěžovala na vedro ve vězení.

U úterního jednání byl přítomný asistent českého honorárního konzula v Láhauru, který ženě předal dopisy od její rodiny.

V soudní síni byly také dvě právničky z pákistánské lidskoprávní kanceláře, které se podle informací českého ministerstva zahraničí hodlají účastnit i dalších stání.

Pákistánští celníci zadrželi mladou Češku 10. ledna na letišti Ve svém kufru měla devět kilogramů heroinu. Připouštěla, že něco pašovala, ale ne heroin. [celá zpráva]

České ministerstvo spravedlnosti v březnu uvedlo, že Praha chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené pákistánskými úřady se zásilkou heroinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám