Hlavní obsah

Věděla jsem, že něco vezu, přiznala Češka zadržená v Pákistánu s devíti kilogramy heroinu

Láhaur
Aktualizováno

Jednadvacetiletá Tereza H., která byla ve středu zadržena celníky na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s 8,5 kilogramu heroinu, podle serveru Customs Today přiznala, že věděla, že je v jejím zavazadle něco ukryto. Netušila však prý, že jde o heroin. Podle informací českého ministerstva zahraničí je Češka už ve vazbě. Před soudem by mohla stanout v řádu týdnů. Hrozí jí trest smrti.

V Pákistánu zadrželi Češku s devíti kilogramy heroinuVideo: Prima FTV

 
Článek

Podle serveru Customs Today Tereza H. při výslechu přiznala, že věděla, že je v jejím zavazadle něco ukryto. Netušila však prý, že jde o heroin. V rozhovoru pro pákistánskou televizi řekla, že jí někdo přibalil do kufru tři sošky a tvrdil, že se jedná o dárky.

„Přibalili mi něco do kufru, takové tři sošky, a řekli mi, že to jsou dárky. Prošla jsem normálně kontrolami. Až pak tady na odbavení jsem najednou měla problém. Vzali mé zavazadlo stranou a musela jsem ho otevřít. Bylo na něm něco jako lepidlo, říkala jsem si, že ho musel někdo mezitím otevřít, a začala jsem tušit, že mi tam někdo asi něco dal,“ tvrdí Češka zadržená v Pákistánu. Za pašování drog jí v Pákistánu hrozí trest smrti.

„Ministerstvo zahraničí potvrzuje, že se zadržená Češka již nachází ve vazbě v láhaurské věznici Kotlakhpat. Vyšetřování by měli i nadále provádět celníci. Po jeho skončení, odhadem v řádu týdnů, by mohl začít soud. I nadále platí, že konkrétní termín soudního líčení nebyl stanoven,” sdělila Novinkám mluvčí české diplomacie Irena Valentová.

O českou pomoc stále nepožádala

Tajemník pákistánského velvyslance v Praze řekl televizi Prima, že spoj, na který měla Češka nasednout, směřoval nejprve do Abú Zabí a poté měl namířeno do Irska.

Při předběžném výslechu česká občanka také řekla, že je v Pákistánu již počtvrté a že její obchodní partner se jmenuje Tárik, uvedl deník The Nation. O českou pomoc stále nepožádala. „Zadržená se na nás zatím s žádostí o konzulární pomoc neobrátila, nicméně ambasáda je v kontaktu s její rodinou,” uvedla Valentová s tím, že česká strana už požádala o možnost zadrženou dívku navštívit.

Foto: repro Geo News

Češka zadržená na letišti v Láhaur s devíti kilogramy heroinu

S vyšetřovateli Češka podle pákistánských úřadů spolupracuje. Pákistánský celní úřad oznámil, že na základě informací od zadržené zahájily bezpečnostní složky razie v různých částech Láhauru.

Jedenadvacetiletou Češku zadrželi celníci ve středu poté, co prošla dvěma kontrolami na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru. [celá zpráva]

Česká občanka mířila do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám