Hlavní obsah

Tip o Krejčířově plánovaném útěku dal policii detektiv O´Sullivan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johannesburg
Aktualizováno

O možném hrozícím útěku Radovana Krejčíře z vězení informoval jihoafrické policisty detektiv Paul O´Sullivan, který pomohl Krejčíře dostat do vězení. Oznámení provedl poté, co se dozvěděl, že ho chce nechat Krejčíř po svém útěku zabít, informoval server Eyewitness News. Policisté ale tvrdí, že O´Sullivan jim informaci nedal.

Foto: Profimedia.cz

Radovan Krejčíř u soudu v Johannesburgu

Článek

O Krejčířově plánu na útěk, který byl odhalen v sobotu, se prý O´Sullivan dozvěděl poté, co zjistil, že Krejčířova matka, která žije v České republice, nabídla částku 20 miliónů randů (asi 35 miliónů korun) tomu, kdo pomůže jejímu synovi dostat se z vězení v Jihoafrické republice.

„Když jsme se o to více zajímali, zjistili jsme, že suma byla zvýšena na 30 miliónů randů (asi 53 miliónů korun)," dodal podle serveru O’Sullivan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí jihoafrické policie Solomon Makgale na Twitteru napsal, že Krejčíř by se "z vězení v případě nutnosti i prostřílel, přičemž by mu pomáhali podplacení hlídači a někteří spoluvězni". „Už na něj prý čekala luxusní vozidla, která ho měla odvézt k čekající helikoptéře, jež s ním měla odletět ze země," dodal Makgale.

Pistole, nůž i paralyzér

Při sobotní prohlídce Krejčířovy cely se našla mimo jiné devítimilimetrová pistole, nůž, elektrický paralyzér, mobilní telefony a pepřový sprej. [celá zpráva]

Krejčíř podle jihoafrického tisku plánoval utéci ze své cely ve věznici v Pretorii, kam se dostal poté, co ho soud v Johannesburgu shledal na konci srpna vinným z pokusu o vraždu, únosu a pokusu o přechovávání narkotik. [celá zpráva]

„Není to poprvé," řekl v neděli listu The Citizen Paul O´Sullivan. Podle něj byly mobily, tablety a paměťová zařízení objeveny v Krejčířově cele už v minulosti. „Nic ale nebylo podniknuto," řekl O´Sullivan.

Dostane se z vězení, zabiju ho

Dodal, že od doby, co je ve vězení, se ho Krejčíř dvakrát pokusil nechat zabít. Pokud se Krejčíř dostane z vězení, O´ Sullivan ho prý zabije. „Sdělil jsem to písemně jeho právníkům. Když uteče z vězení, zabiju ho," uvedl O´ Sullivan.

Podle serveru Eyewitness News, který se kauzami českého občana dlouhodobě zabývá, se Krejčíř chystal z vězení uprchnout ještě před nejbližším jednáním u soudu. Jihoafrická vězeňská správa se zatím k incidentu nevyjádřila. Podle jihoafrických médií nicméně posílila bezpečnostní opatření ve věznicích.

Výši trestu v kauze únosu a pokusu o vraždu by si Krejčíř měl podle dosavadních informací vyslechnout 12. října.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám