Hlavní obsah

Tálibán nepropustil dvě nemocné Korejky, jak slíbil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL

Dvě nemocné Korejky, které původně afghánští únosci chtěli propustit jako gesto dobré vůle, zatím zůstanou spolu s dalšími 19 jihokorejskými rukojmími v zajetí. Afghánské fundamentalistické hnutí Tálibán totiž upustilo od svého původního záměru.

Článek

"Naši vůdci změnili názor a rozhodli se obě rukojmí nepropustit," řekl Ahmadí jihokorejské agentuře Jonhap. Podle guvernéra provincie, v níž byly uneseny, by ale mohly být propuštěny na svobodu v pondělí.

Ještě v sobotu večer přitom Ahmadí oznamoval "bezpodmínečné" propuštění dvou nemocných žen jako "gesto dobré vůle". V sobotu se také objevily spekulace, že rukojmí, které radikální islámské hnutí zadržuje od 19. července, by prý mohli být propuštěni do 48 hodin.

Požadavky Tálibánu zůstávají stále stejné. Hnutí žádá výměnou za propuštění jihokorejských rukojmích svobodu pro své vězněné členy.

Na podporu svých požadavků zavraždil Tálibán už dva zadržované muže z původně unesených 23 Jihokorejců. Skupinu, kterou tvoří většinou ženy, vyslala do Afghánistánu na humanitární misi jihokorejská křesťanská církev. Tálibán také rozdělil rukojmí do několika skupinek a prohlásil, že pokud se je vládní vojska pokusí osvobodit, ohrozí jejich životy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám