Hlavní obsah

Sydney po smrtelném útoku žraloka uzavřelo většinu pláží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Australské město Sydney ve čtvrtek uzavřelo většinu pláží poté, co ve středu žralok na jedné z nich zabil plavce. Podle místních médií to byl první smrtící útok žraloka v Sydney od roku 1963. Úřady žádají obyvatele, aby navzdory horkému letnímu počasí zákaz plavání u pobřeží respektovali, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok roztrhal na pláži u Sydney člověkaVideo: Reuters

 
Článek

V blízkosti místa útoku byly rozmístěny zvukové návnady na žraloky a za pomoci dronů se pátrá, zda se jedinec, který zaútočil, stále ještě pohybuje v oblasti.

Nástrahy nejsou pro zvířata smrtelné, jen zvíře nalákají na konkrétní zvuk, chytí ho na háček a čidlo přivolá hlídku. Ta potom žraloka přepraví dál od pláže.

Žralok roztrhal na pláži u Sydney člověka

Svět

Vláda státu Nový Jižní Wales v minulých letech investovala miliony dolarů do technologií ve snaze snížit množství žraločích útoků u svého pobřeží. Pohyby žraloků sledují bezpilotní letouny a u 51 pláží státu jsou nataženy sítě, píše agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám