Hlavní obsah

Surfaře zabil žralok, lidé okolo vyvázli o vlásek

Novinky, Jakub Štěpánek

Šestačtyřicetiletý Australan Nick Slater v úterý zemřel po útoku žraloka u pobřeží města Gold Coast. Paryba muže napadla jen několik metrů od ostatních surfařů. V oblasti se jedná o první smrtelný útok žraloka od roku 1958.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 60 letech zabil v oblasti Gold Coast v Austrálii žralok surfařeVideo: Reuters

 
Článek

Žralok napadl realitního makléře v úterý okolo páté hodiny odpolední. V době, kdy se Slater pohyboval ve vodě, bylo v jeho blízkém okolí dalších zhruba 40 lidí, nikdo jiný ale zranění jako zázrakem neutrpěl.

Napadenému muži nepomohla ani okamžitá pomoc ostatních surfařů, kteří jej neprodleně dostali k břehu. Slater utrpěl zranění zejména na nohou, jeden zub zůstal rovněž v jeho surfařském prkně. Na břeh záhy dorazili záchranáři, pomoci těžce zraněnému muži už ale nedokázali, informoval Daily Mail.

Žralok proplaval jen pár centimetrů od překvapeného potápěče

Koktejl

V okolí místa útoku následně pátrala helikoptéra po velkém bílém žralokovi, pláž byla úřady uzavřena, aby mohl být vyloučen výskyt dalších žraloků blízko břehů.

„Poslední smrtelný útok žraloka na člověka jsme tady zaznamenali v roce 1958, tedy před více než 60 lety,” uvedl Thomas Richard Tate, starosta města, jenž vyslovil rodině upřímnou soustrast a označil útok za „šokující pro celou komunitu”.

„Když se vydáváme z pevniny do moře, musíme si uvědomit, že je to přirozené prostředí žraloků,” dodal hořce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám