Hlavní obsah

Spící Indce ukradli kojence přímo z jejího náručí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Dvouměsíčního Salmana Šajcha ukradli matce, která usnula na nádraží v Bombaji, přímo z náručí. Přestože krádež kojence zachytila bezpečnostní kamera, dítě ani pachatele se policii vypátrat nepodařilo. O případu v sobotu informoval britský list Daily Mail.

Únosce ukradl dítě spící matce v náručí

 
Článek

Ke spící 35leté Parvín Šajchové, vedle které spala ještě její tříletá dcera Sadžída, si přisedl pachatel, syna jí vzal z náručí a klidně odešel.

Zoufalá matka se obrátila na policii, ta ale kojence nenašla. „Neuspěli jsme při hledání dítěte ani únosce,“ řekl policejní inspektor Ravidar Dalvi a dodal. „Pořád na případu pracujeme, ale vypadá to tak, že oba opustili město.“

Indové při čekání na vlak často spí na nádražích, protože vlaky jsou přeplněné a neseženou jízdenku na první. Parvín osudnou noc odešla od manžela, se kterým se pohádala.

Ročně zmizí desetitisíce dětí

Ročně je nahlášeno v Indii zmizení asi 90 000 dětí. Více než třetinu se jich nepodaří najít. Policie zahajuje vyšetřování často příliš pozdě. U starších většinou počítá s tím, že odešly z domu. Mnohé ale jsou uneseny a otročí na farmách nebo v továrnách či musejí žebrat na ulici.

Únosci využívají také toho, že v Indii není centrální evidence zmizelých dětí a únosci je většinou převezou do jiného indického státu.

O kojence zase mají zájem bezdětné páry. Indická policie nedávno dopadla muže, co prodal svou čerstvě narozenou vnučku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám