Hlavní obsah

Skočil z mola a žralok ho napadl, tvrdí o tragédii v Egyptě starosta letoviska

Český turista, kterého v pátek u egyptského letoviska Marsá Alam smrtelně napadl žralok, nešnorchloval, ale jen skočil do vody. Deníku Blesk to řekl starosta města Atef Wagdy. Podle něj žraloka nyní hledají na požadavek tamějšího ministerstva životního prostředí. Tým expertů se snaží zjistit, jaký druh zvířete na turistu zaútočil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Starosta popřel informace, že byla pláž evakuována a následně uzavřena. Tvrdí, že pláž normálně funguje, pouze je posílena ostraha, která pozorně sleduje moře. Uzavřený byl naopak místní přístav, který vybíhá až do korálových útesů.

Wagdy podle serveru Ahramonline prohlásil, že muž byl napaden žralokem právě u korálových útesů. Deníku Blesk starosta řekl, že Čech před útokem nešnorchloval a nebyl ani nikde daleko od pláže. Skočil jen z mola do vody a žralok ho ihned napadl, tvrdil Wagdy. Podle něj manželka českého turisty útok viděla.

Starosta podle Blesku rozhodně odmítá, že za útok může loď s dobytkem, jejíž posádka vyhazovala mrtvé kusy zvířat do moře.

Útoky žraloka na turisty se v Egyptě čas od času objeví. Loni se v Marsá Alam stala podobná událost. Žralokem byla napadena 20letá rakouská turistka. Žena měla více štěstí, útok přežila a se zraněním nohy byla převezena zpět domů. V letech 1827 až 2016 se v Rudém moři objevilo třicet čtyři útoků žraloků, tvrdí americká výzkumná stanice Shark Research.

Jedenačtyřicetiletý Čech zahynul v pátek kolem 15:00 SELČ, když ho ve vodě napadl žralok. Případ vyšetřuje egyptská policie. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám