Hlavní obsah

Sestra Kim Čong-una povýšila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Mladší sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una povýšila v partajní hierarchii a získala významnou pozici ve vedení Korejské strany práce. Oznámila to ve čtvrtek v Pchjongjangu státní agentura KCNA. Sedmadvacetiletá Kim Jo-čong, která s bratrem vyrůstala ve Švýcarsku, je nyní kromě Kim Čong-una jediným členem vládnoucího klanu Kimů, který se dostal do nejužšího vedení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmadvacetiletá Kim Jo-čong se svým bratrem Kim Čong-unemVideo: Reuters

 
Článek

Kim Jo-čong byla ve zprávě agentury KCNA uvedena jako zástupkyně vedoucího jednoho z oddělení ústředního výboru všemocné Korejské strany práce. Rodina panující už v třetí generaci tak podle jihokorejských analytiků zvýšila svůj vliv na vedení Severní Koreje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V nejužším vedení strany byla svého času i Kim Kjong-hi, sestra Kim Čong-ila, bývalého diktátora a otce nynějšího severokorejského vůdce. Když byl ale loni při čistce z vedení státu odstraněn její manžel Čang Song-tchek, považovaný do té doby za druhého nejmocnějšího muže v zemi, zmizela i ona.

Kim Jo-čong je stejně jako Kim Čong-un potomkem tanečnice Ko Jong-hui, která byla čtvrtou životní partnerkou Kim Čong-ila. Kim Jo-čong se poprvé objevila na fotografiích v médiích na 3. konferenci Korejské strany práce v roce 2010.

Oficiálně byla poprvé zmíněna 9. března 2014, kdy společně s dalšími pohlaváry doprovázela svého bratra do volební místnosti při parlamentních volbách. Tehdy byla také poprvé označena čestným titulem soudružka, což potvrdilo její vzestup v severokorejské politické hierarchii.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Reklama

Související články

Třetí Kim překonává brutalitou otce

Kim Čon-un je ještě krutější než jeho otec, uvedl jeden z členů ochranky Kim Čong-ila, který utekl do Jižní Koreje. Podle něj si třetí v dynastii Kimů vymáhá...

Putin přijal vyslance Kim Čong-una

Ruský prezident Vladimir Putin přijal severokorejského vyslance Čche Rjong-ha se vzkazem od vůdce KLDR Kim Čong-una. V úterý o tom podle agentury Interfax...

Výběr článků

Načítám