Hlavní obsah

Sebevražedný atentátník zaútočil v Kábulu, zabil 15 lidí včetně dvou dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Patnáct lidí zahynulo ve čtvrtek v afghánském Kábulu, když se sebevražedný atentátník v autě odpálil u dvou projíždějících vozidel se zahraničními poradci. Zabil mimo jiné dva vojáky NATO a čtyři jejich najaté civilní spolupracovníky i dvě děti. Zraněno bylo podle agentury AFP 39 osob.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sebevražedný atentátník zabil v Kábulu šest lidíVideo: Reuters

 
Článek

"Nejsme zatím schopní identifikovat mrtvé, jejich těla jsou příliš poškozená výbuchem," řekl AFP Sajíd Kábir Amirí, který vede odbor nemocničních služeb v rámci ministerstva zdravotnictví. Původně se udávalo, že zahynulo jen šest afghánských civilistů

Mezinárodní síly ISAF prověřovaly, zda mezi oběťmi nejsou cizinci a nakonec uvedly, že zahynuli dva vojáci NATO a čtyři najatí civilní zaměstnanci. Takto se většinou označují příslušníci soukromých bezpečnostních služeb.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánští policisté na místě atentátu v Kábulu

Šéf kábulské policie Muhammad Ajúb Salangi uvedl, že vozidlo Toyota Corolla naplněné výbušninami explodovalo v blízkosti dvou aut zahraničních poradců v osm ráno místního času (5:30 SELČ). Poškozeno podle něj bylo také asi deset domů ve čtvrti Karta Nav na východě metropole. Exploze byla velmi silná.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Vojáci NATO na místě atentátu v Kábulu

Je to první sebevražedný atentát v Kábulu od března. Podniknut byl po zahájení jarní ofenzívy Tálibánu. K útoku se podle agentury AP přihlásila skupina Hezbe islámí. Ta sice koordinuje své útoky s Tálibánem, ale byla ochotna jednat i s vládou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám