Hlavní obsah

Sebevrah s výbušninami se v Kábulu odpálil v budově ministerstva

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL
Aktualizováno

V budově ministerstva informací a kultury v afghánském hlavním městě Kábulu ve čtvrtek zaútočil sebevrah s náložemi. Informovala o tom místní policie. Útok si vyžádal nejméně pět mrtvých.

Foto: Ahmad Masood, Reuters

V afghánském Kábulu přibývá násilností.

Článek

Zaměstnanec ministerstva stanici BBC řekl, že se do budovy snažili dostat dva nebo tři muži. Jeden z nich měl na sobě výbušniny. Cestou do vstupní haly zastřelil dva policisty, uvnitř se pak odpálil. Celkem zemřelo nejméně pět lidí, více než desítka dalších byla zraněna.

Bomba budovu ministerstva v centru města vážně poškodila. Zřítila se jedna ze zdí budovy, okolí je zasypáno sklem a zbytky kancelářského zařízení.

Útoky v Kábulu jsou stále častější a jejich terčem se stávají i cizinci. O víkendu zabil afghánský strážce britského ředitele zasilatelské společnosti DHL a jeho jihoafrického náměstka.

Reklama

Související témata:

Související články

Pákistán vyzbrojí kmenové milice

Pákistán plánuje ozbrojit desetitisíce příslušníků kmenů při západní hranici s Afghánistánem, aby bojovali proti povstalcům z afghánského hnutí Tálibán. Vláda...

Výběr článků

Načítám