Hlavní obsah

Rusové v Sýrii obnovili bombardování, zapojili i letadlovou loď Admirál Kuzněcov

– Moskva/Aleppo • Aktualizováno

Ruské letectvo v úterý provedlo nejintenzivnější bombardování povstaleckých míst v Sýrii za několik posledních týdnů. Uvedla to agentura Reuters. Ruské ministerstvo obrany potvrdilo, že do akcí se zapojila letadlová loď Admirál Kuzněcov, která dorazila k břehům Sýrie před pár dny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusko útočilo z lodí na Sýrii Video: Reuters

 
Článek

Moskva ohlásila velkou ofenzivu v provinciích Idlíb a Homs, těžké nálety jsou však hlášeny také z východního Aleppa. Podle exilové organizace SOHR monitorující dění v zemi byly při náletech zasaženy tři čtvrti Aleppa držené vzbouřenci.

Podle Reuters jde o nejintenzivnější bombardování za několik týdnů. Ruské stroje nalétávají nad město od rána. „Samé vzdušné útoky a shazování bomb. Dnes je to divoké. Takový útok tady nebyl více než 15 dnů,“ potvrdil agentuře zástupce civilní obrany Ibrahím abú Laís.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Snímek norského průzkumného letadla ukazuje ruskou letadlovou loď Admirál Kuzněcov v mezinárodních vodách nedaleko severního pobřeží Norska.

V úterý byla také západně od Aleppa zasažena znovu nemocnice. Je to už třetí vybombardovaná nemocnice v oblasti za poslední dva dny. Při úterním útoku v Avajdžílu podle exilové organizace SOHR zemřel nejméně jeden člověk. Mezi zraněnými jsou pacienti i ošetřovatelé, přičemž někteří z nich tam byli přepraveni z nemocnice v nedaleké obci Kafrnaha, která byla vybombardována v pondělí.

Ruské letectvo opakovaně popírá, že by úmyslně bombardovalo nemocnice a civilní cíle.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám