Hlavní obsah

Při zemětřesení v Číně zahynulo přes 600 lidí

Novinky,
Peking

Na 617 stoupl podle čtvrtečního vyjádření počet obětí zemětřesení, které ve středu postihlo tibetskou náhorní plošinu. Počet obětí ale může stoupnout k tisící, protože se pohřešuje 313 osob, uvádí BBC. Dalších 9980 lidí bylo zraněno, protože osmdesátitisícové město Ťie-ku je skoro celé zničené.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při zemětřesení v Číně zahynulo přes 600 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Ve městě se zřítila většina budov včetně několika škol a zahynulo 56 studentů a žáků.

Záchranářům se z trosek už podařilo vyprostit na 900 lidí. Jednu dívku vytáhli z trosek po 12 hodinách. Na vojenské letiště už přiletěli specialisté se psy, kteří pátrají po zasypaných.

Foto: Reuters

Jeden ze zachráněných na nosítkách

Trosky se zatím nedaří odstraňovat, i když byla nasazena armáda. Celá oblast Jü-šu je odříznutá. Tisíc kilometrů dlouhá silnice, která do ní vede z hlavního města provincie Čhcing-chaj, je na několika místech přerušena a zavalena.

Foto: Reuters

Čínští záchranáři odstraňují trosky.

Stovky nákladních automobilů s humanitární pomocí a autobusů se záchranáři, lékaři a zdravotníky proto ještě do nejvíce postižené oblasti nedorazily.

Foto: Reuters

Čínští záchranáři nesou zachráněného chlapce

Zejména stany a přikrývky jsou přitom velmi potřeba, protože v noci klesla teplota pod bod mrazu. Chybí ale také lékaři a zdravotnický materiál , mají jen obvazy a bandáže.

Zemětřesení o síle sedmi stupňů Richterovy škály mělo epicentrum na Tibetské náhorní plošině mezi Tibetem a provincií Čching-chaj. Oblast zasáhlo ve středu v 7:49 (1:49 SELČ) ráno. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Čínští záchranáři v polozbořené budově

Foto: Reuters

Čínští záchranáři vytahují zasypané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám