Hlavní obsah

Při turbulencích v ruském boeingu lidé vylétli ze sedadel. Svědci mluví i o poraněních páteře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně 27 pasažérů se v pondělí zranilo v Boeingu 777 ruského Aeroflotu poté, co letadlo na cestě z Moskvy do thajského Bangkoku postihly turbulence. Svědci z paluby hovoří o těžkých zraněních, mezi nimiž mají být i poranění páteře. Zranily se i děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na palubě letadla společnosti AeroflotVideo: Reuters

 
Článek

Jedna z pasažérek, Evgenia Zibrovová, zveřejnila video, na němž je vidět chaos na palubě boeingu a lidé ležící v uličce. „Velký počet vzduchových kapes hodinu před přistáním vedl ke zlomeninám, vnitřním a vnějším krvácením. Mnoho lidí ze zadní části letadla si rozbilo nos, někteří si zřejmě zranili páteř. Děti mají modřiny, lidé ztráceli vědomí. Naštěstí stále žijeme. Aeroflote, pomoz těmto lidem,“ citovala Zibrovovou média.

Zranění potvrdil i zástupce ruského konzulátu v Thajsku Vladimir Sosnov. „Zranění utrpěli mnoho zlomenin. Jsou mezi nimi ruští občané i cizinci. Ti, kteří se zranili, zřejmě neměli zapnutý bezpečnostní pás,“ citoval jej server Daily Mail.

V Bangkoku byli po přistání lidé se zraněními převezeni na nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777 ruského Aeroflotu

Interfax citoval svůj zdroj, podle něhož se Boeing 777 dostal do silných turbulencí před tím, než začal klesat před přistáním. „Nebyl žádný příkaz, aby si cestující zapnuli pásy. Letadlo se propadlo několik stovek metrů a někteří pasažéři vylétli mezi sedadla, kde utrpěli zranění.”

Aeroflot uvedl, že pilot letadla nemohl před turbulencemi pasažéry varovat, neboť se vyskytly v oblasti bez oblačnosti.

Aerolinky létají z Moskvy do Bangkoku dvakrát denně. Thajsko, především jeho přímořská letoviska, je oblíbenou destinací ruských turistů, poznamenala ČTK.

Reklama

Výběr článků

Načítám