Hlavní obsah

Policisté uzavřeli centrum Sydney

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Nejlidnatější australský stát Nový Jižní Wales oznámil 210 případů lokální nákazy koronavirem za den. Policie zároveň uzavřela centrum Sydney pomocí řady kontrolních stanovišť, aby zabránila plánované nepovolené demonstraci proti lockdownu, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zavřela centrum SydneyVideo: AP

 
Článek

V Sydney a okolí, které se potýkají se šířením nakažlivější mutace delta, platí už týdny přísná uzávěra, která potrvá přinejmenším do konce srpna. V části státu Queensland dnes začala platit třídenní přísná karanténa.

Úřady vyslaly kvůli chystanému protestu do ulic Sydney na tisíc policistů, kteří zároveň žádají taxikáře a řidiče sdílených taxislužeb, aby nevozili pasažéry na demonstraci. Demonstrace se nakonec nekonala, informoval později server The Guardian. Místní policie podle něj evidovala pouze ojedinělé incidenty.

Foto: Jane Wardell, Reuters

Policisté zavřeli centrum Sydney

Minulý víkend protesty skončily střety s policií a zatýkáním. Z červencového průzkumu společnosti Utting Research z Nového Jižního Walesu vyplynulo, že demonstrace podporuje sedm procent obyvatel.

V Austrálii roste odpor k přísným karanténám, do ulic vyšly tisíce lidí

Svět

Dodržování opatření proti šíření koronaviru je uváděno jako jeden z klíčových faktorů, proč byla Austrálie dosud při zvládání pandemie covidu-19 úspěšná. Nicméně země má velmi malou proočkovanost, sázela totiž právě na přísné uzávěry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám