Hlavní obsah

Očkování je aktem lásky, říká papež

Právo, vpl, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papež František se připojil ke kampani, jejímž cílem je přesvědčit lidi, aby podstoupili vakcinaci proti koronaviru. Ve středu o tom informovala televize RTL.

Foto: Vatican Media, Reuters

Papež František.

Článek

„Očkování… je aktem lásky,“ zdůraznila hlava katolické církve ve videoposelství zveřejněném na webu vaticannews.va. „A přispět k tomu, aby byla většina lidí očkována, je aktem lásky. Lásky k sobě, lásky k rodině a přátelům a lásky ke všem lidem,“ dodal.

„Díky Bohu a práci mnoha (lidí) máme vakcíny, které chrání před covidem-19,“ řekl papež v poselství k očkovací kampani americké neziskové reklamní agentury Ad Council nazvané It’s Up to You (Je to na vás).

„(Vakcíny) nám dávají naději, že pandemie skončí, ale pouze pokud budou dostupné všem a pokud budeme spolupracovat,“ řekl ve videu určeném komunitám v Severní, Střední a Jižní Americe, které se staly ohnisky šíření koronaviru.

USA začnou přeočkovávat po osmi měsících od druhé dávky

Koronavirus

Kromě nejvyššího představitele katolické církve se ke kampani Rady pro reklamu připojili také kardinálové a arcibiskupové z Brazílie, Salvadoru, Hondurasu, Mexika a Peru. Navzdory masovým očkovacím kampaním podporují šíření viru konspirační teorie nebo nedůvěra lidí k vládě či používaným farmaceutickým přípravkům.

Ve Spojených státech, kde si pandemie koronaviru vyžádala nejvíce obětí na světě, naprostou většinu úmrtí a závažných případů infekce způsobili lidé, kteří nepodstoupili očkování vakcínou.

Na mši bez dokladu o bezinfekčnosti

Na závěr mezinárodního eucharistického kongresu se bude konat 12. září na budapešťském náměstí Hrdinů mše za účasti papeže Františka. Maďarské úřady oznámily, že nebudou požadovat od účastníků potvrzení o očkování proti covidu-19.

Část lidí čeká přeočkování třetí dávkou, nastínil Vojtěch

Koronavirus

„Domníváme se, že nebude rizikem, pokud návštěvníci přijdou bez potvrzení o naočkování nebo překonání covidu,“ řekl agentuře TASR mluvčí maďarské vlády Zoltán Kovács.

K sousedům se vydají i neočkovaní

Mluvčí zdůraznil, že maďarská vláda nadále považuje imunizaci za nejúčinnější a nej­bezpečnější prostředek pro po­tlačení pandemie koronaviru. „Navzdory tomu jsme vakcinaci ponechali na dobrovolnosti. Lidé se mohou svobodně rozhodnout na základě svého přesvědčení a svědomí,“ dodal Kovács.

Z Budapešti odcestuje papež František na čtyřdenní návštěvu Slovenska. Akcí spojených s papežovou návštěvou se mohou zúčastnit jen očkovaní a slovenské orgány vyžadují elektronickou registraci účastníků. Není tudíž vyloučeno, že neočkovaní Slováci se za papežem vydají k jižnímu sousedovi.

Rusko se obává nových mutací koronaviru

Zahraniční
Už i třetí dávka
V Maďarsku od začátku pandemie bylo pozitivně testováno 810 658 lidí.
Celkem s covidem-19 zemřelo 30 045 lidí.
V desetimilionové zemi už naočkovali 5 687 634 lidí.
Druhou dávku vakcíny dostalo 5 501 199 osob.
Třetí injekci má za sebou již 147 tisíc Maďarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám